Välj WhatsApp Business Accounts Få verifierade märken

WhatsApp digitala betalningar kan gå live nästa månad


Facebook-ägda WhatsApp vill vara den kommunikationslösning som företag använder för att komma i kontakt med sina kunder. Det gör det också lättare för kunderna att hitta de verkliga kontona för företag som de vill ansluta till. Det rapporterades nyligen att något liknande detta skulle hända och WhatsApp har gått vidare med idén. Det har lagt till verifierade märken för att välja företagskonton.

WhatsApp lägger till verifierade märken i företagskonton efter att ha säkerställt att deras kontaktinformation är korrekt. Verifieringsprocessen verkar bara ha öppnats för ett litet antal företag som har deltagit i pilotprogrammet.

Det verifierade märket, betecknat med en grön check, bifogas ett företagskonto om telefonnumret till en kontakt tillhör ett företagskonto. WhatsApp gör det också lättare för användare att veta att de pratar med ett företagskonto. Det visar en gul textbubbla i chatten för att göra det tydligt.

Dessa texter kan dock inte raderas, trots att WhatsApp tillåter användare att radera meddelanden från vanliga konversationer. WhatsApp verkar tvinga användare att hålla sina register över chattar med ett verifierat affärskonto.

De verifierade märkena hjälper företag att se mer pålitliga ut i världens mest populära plattformsmeddelandeprogram. Det kan också uppmuntra fler företag att hoppa på plattformen för att utnyttja sin massiva användarbas.

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om appar och Whatsapp. Källa: faq.whatsapp