Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 släppdatum, nyheter, berättelse och spel

Vampire The Masquerade Bloodlines 2 Release Date and News

Vampire: The Masquerade – Bloodlines är en av de allra bästa i spelhallens berömmelse som spelas och spelas om även 2020, mer än 15 år efter den ursprungliga utgåvan, även om dess lansering försvagades av buggar och det tog år av inofficiella fläktkorrigeringar för att göra spelet spelbart.

Efter Bloodlines såg det inte bra ut för Vampire: The Masquerade, vad beträffar videospel. När den efterlängtade MMO World of Darkness MMO avbröts av KKP 2014 förvärvades White Wolf av Paradox Interactive, och från och med den tiden var det en fråga om “när”, inte “om”, vi skulle få en ny vampyr : Masquerade-spelet.

Och nog, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 tillkännagavs några år senare, och i den här artikeln kommer vi att gå igenom allt vi vet om spelet hittills.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 släppdatum

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 skulle ursprungligen lanseras i mars 2020, men det sköts tillbaka till ett senare, ospecificerat datum som antogs vara Q3 eller Q4 2020. Därefter försenades spelet ännu en gång, den här gången till 2021, och inget specifikt släppdatum har hittills fastställts.

Detta kom inte så mycket av en överraskning för vissa, eftersom de tidiga trailrarna visade ett spel som verkade som om det var ett desperat behov av polering, så förseningarna kommer förhoppningsvis att göra det möjligt för Hardsuit Labs att lägga till några prickar och stryka ut kinksna i slutprodukt.

Spelet släpps för PC, liksom för PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One och Xbox Series X och S.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 Story

Bloodlines 2 kommer att äga rum i en alternativ World of Darkness-version av dagens Seattle, och placera spelaren i skorna av en ny tunnblodsvampyr som skapats under en Mass Embrace, en taktik som används av vissa grupper av vampyrer för att skapa kaos och kränka den titulära maskeraden för att göra unlife svårare för sina fiender.

Spelaren kommer att börja med tre nya tunnblodiga discipliner (“Discipliner” är en term som används för att referera till olika “uppsättningar” av övernaturliga vampyrkrafter), men de kommer att få möjlighet att gå med i en av klanerna senare och få tillgång till ytterligare två discipliner. Utöver det kommer de också att kunna anpassa sig till en av stadens fem stora fraktioner.

I stället för den vanliga trion Camarilla-Sabbat-Anarch kommer Bloodlines 2 att ha följande fem fraktioner:

    Pionjärerna – Består av de “ursprungliga” vampyrer som var där när Seattle grundades, har pionjärerna sedan fallit från makten, förmodligen för att de inte kunde hålla jämna steg med tiden och föredrog att hålla fast vid de gamla vägarna och hålla fast vid gammal ära.Camarilla – En gammal internationell organisation som är dedikerad till att genomföra maskeraden, tillsammans med de andra fem traditionerna, är Camarilla ett finansiellt kraftverk i Seattle och de har stort inflytande i stadens företagsvärld.Baronen – En mystisk (förmodligen anark) baron som har fingrarna djupt i Seattles kriminella underjorden och arbetar bakom kulisserna genom ombud och betrodda löjtnanter.Nykomlingarna – En fraktion ledd av klanen Tremere, nykomlingarna består av akademiker, ockultister, intellektuella och innovatörer som är redo och kan utmana status quo.Det osynliga – En annan gammal och ofta förbisedd fraktion, den passande namnet Unseen består huvudsakligen av Nosferatu som håller sig utanför rampljuset men fortfarande spelar en viktig roll på grund av sin status som informationsmäklare.

Bortsett från ovanstående inställningsinformation och förutsättningen är inte mycket känt om spelets plot, men med tanke på det stora antalet inblandade fraktioner är det säkert att anta att berättelsen kommer att erbjuda en stor grad av spelarbyrå och mycket omspelningsvärde.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 Gameplay

Vampire The Masquerade Bloodlines 2 Gameplay

Spelet kommer att vara ett action-RPG som spelas ur ett förstapersonsperspektiv och ibland hoppa till tredjepersonsvy för vissa kontextuella aktiviteter som parkourmanövrer och speciella attacker. Det kommer att innehålla både närstrid och stridsstrid, liksom stealth, som alla kommer att utökas på olika sätt av de många discipliner som spelaren kommer att kunna komma åt.

Varje Discipline i Bloodlines 2 kommer att ha 2-3 olika krafter och, som nämnts ovan, kommer spelaren att börja som en tunnblod och till en början ha tillgång till tre nya tunnblodsdiscipliner, som är:

Chiropteran – Glida med hjälp av batsvärmar för att öka sin egen rörlighet eller använda dem för att inaktivera och skada fienderMentalism – Telekinetiskt manipulera livlösa föremål och levande fienderNebulering – Använd dimma för att förbättra din egen smygande kapacitet och till och med förvandla till dimma för att nå vissa områden eller attackera fiender

Förutom dessa grundläggande discipliner får spelaren tillgång till ytterligare två discipliner när de går med i en av de fem spelbara klanerna: Brujah, Toreador, Ventrue, Tremere eller Malkavian. Normalt har varje klan tillgång till tre discipliner, men i Bloodlines 2 har detta minskats till två, förmodligen för att utvecklarna tänkte att det var för mycket att ha tillgång till totalt sex discipliner, speciellt eftersom det finns mycket disciplinöverlappning mellan de fem spelbara klaner.

Vampire The Masquerade Bloodlines 2 Brujah ClanBrujah-klanen

Den hetta Brujah är en klan av fallna krigare och filosofer som styrde Carthage i antiken innan de slutligen besegrades av Ventrue i Rom. Under de moderna nätterna är de rebellerna i vampyrsamhället och använder Disciplines of Potens och Snabbhet som ger dem överväldigande övernaturlig styrka respektive hastighet, vilket gör dem till några av de mest kompetenta kämparna där ute.

Vampire The Masquerade Bloodlines 2 ToreadorToreador-klanen

De Toreador är en klan besatt av skönhet och konst, men de är också en klan av hedonister och manipulatorer. Precis som Brujah kan de använda Snabbhet i strid men de har också tillgång till den mer mångsidiga disciplinen Närvaro som gör det möjligt för dem att manipulera känslor hos individer eller stora grupper.

Vampire The Masquerade Bloodlines 2 VentrueVentrue-klanen

Därefter har vi aristokratin Ventrue, som liknar Toreador i det faktum att mycket av deras makt vanligtvis vilar i deras förmåga att manipulera dödliga, även om de är mer konservativa och praktiska. De har tillgång till Dominera Disciplin, som låter dem manipulera andras vilja med precision, liksom Mod, en disciplin som ger dem oöverträffad motståndskraft mot skador.

Vampire The Masquerade Bloodlines 2 TremereTremere-klanen

De Tremere är en klan av mycket misstroende blodtrollkarlar vars (mestadels) unika blodmagi – Thaumaturgi – ger dem en viktig fördel över sina fiender. I Bloodlines 2 ger det spelaren flera förmågor att hantera höga skador inom räckhåll. Utöver det använder Tremere också Auspex, en disciplin som ger sina användare förbättrade sinnen och extra sensorisk uppfattning.

Vampire The Masquerade Bloodlines 2 MalkaviansMalkavians-klanen

Slutligen, Malkavians är en klan som drabbas av galenskap, och som sådan är de ofta oorganiserade och undvikna av vampyrsamhället. De kan dock ha stor insikt, även om de själva inte är medvetna om det. Precis som Tremere använder de sig av Auspex men de har också sin unika disciplin av Demens som orsakar galenskap i andras sinnen.

I synnerhet två stora klaner – Gangrel och Nosferatu – är helt frånvarande som spelbara alternativ och utan någon bra ursäkt, vilket innebär att de sannolikt kommer att läggas till som DLC senare. När allt kommer omkring är Nosferatu redan närvarande som en av fraktionerna och Bloodlines 2-säsongskortet heter “Season of the Wolf”, något som är en mycket tydlig nick till antingen Gangrel, varulvarna eller båda.

Med allt sagt kommer Bloodlines 2 att ge en hel del variation både vad gäller spel och berättelse, men också när det gäller karaktärsskapande. Spelaren kommer nämligen att kunna anpassa sin karaktär den här gången, till skillnad från originalet som begränsade spelarens karaktärs utseende till två färdiga, icke-anpassningsbara modeller för varje klan, en man och en kvinna.

Det är oklart hur mycket anpassningsbarhet spelet kommer att erbjuda när det gäller karaktärens utseende, men vi vet att spelaren kommer att kunna välja karaktärens bakgrund och att detta kommer att påverka vissa NPC-interaktioner. Utöver det kommer det antagligen också att påverka några av berättelserna under den 20-30 timmar långa kampanjen.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 News

Vampire The Masquerade Bloodlines 2 Nyheter

Slutligen, här är några av de senaste uppdateringarna om det kommande spelet!

Den senaste, ganska oroande utvecklingen var Ka’ai Cluney och Brian Mitsoda plötsliga upphörande tidigare i år. För de som inte är medvetna var Cluney Creative Director och Mitsoda Lead Narrative Designer för Bloodlines 2, och den senare arbetade också som designer och författare på de ursprungliga Bloodlines. Utöver det lämnade Cara Ellison, som var Senior Narrative Designer, också projektet strax efter.

Mitsodas engagemang inspirerade mycket förtroende och hjälpte till att få de mer skeptiska fansen runt, så hans uppsägning passade inte bra för många, särskilt med tanke på de specifika omständigheterna under vilka det inträffade, dvs. det kom från ingenstans, så nära spelets släpp, och studion misslyckades med att ge någon konkret anledning att stödja beslutet.

Med de många förseningarna, de plötsliga sista minuten-organisatoriska förändringarna och det faktum att Paradox tog med sig en före detta Ubisoft-konsult, Alexandre Mandryka, som kreativ konsult för spelet, är det förståeligt varför många fans av serien inte är optimistiska om framtiden för Bloodlines 2, särskilt de som tvivlade på spelet från början.

Många är också snabba med att påpeka hur Bloodlines 2, precis som sin föregångare, verkar plågas av utvecklingsfrågor, men vid den här tiden kan vi bara hoppas på det bästa medan vi väntar på hur den slutliga produkten kommer att bli.

Slutsats

Och så skulle det vara allt vi vet om Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 hittills!

Vi kommer att utöka den här artikeln när mer information kommer ut, så håll ögonen öppna för framtida uppdateringar.