Världens första 3D-tryckta kontor öppnar i Dubai

Världens första 3D-tryckta kontor öppnar i Dubai

Bildkredit - REUTERS / Ahmed Jadallah

Bildkredit – REUTERS / Ahmed Jadallah

En rapport från förra året avslöjade att det fanns planer på att skapa en kontorsbyggnad i Dubai. Med tanke på att det finns gott om sådana byggnader skulle detta förmodligen inte ha fått mycket övervägande förrän det också avslöjades att dessa byggnader och dess möbler skulle vara 3D-tryckta, och det ser ut som att projektet har slutförts.

Enligt en rapport från Reuters verkar det som om världens första 3D-tryckta kontor officiellt har öppnats i Dubai. Den här 3D-tryckta byggnaden kommer att vara en del av Dubais plan att hjälpa till att komma med idéer och teknik för att minska kostnaderna och spara tid, och det har verkligen lyckats eftersom kontoret enligt uppgift tog mindre än tre veckor att slutföra.

Det krävdes också färre arbetare på plats eftersom det egentligen bara behövde en anställd för att säkerställa att skrivaren fungerade ordentligt. Naturligtvis fanns det andra arbetare som elektriker, installatörer och mekaniska ingenjörer som hjälpte till att övervaka installationen av vissa komponenter och koppla in den, men vad den faktiska byggprocessen beträffade behövdes inte många.

Kostnaderna reducerades också eftersom det kostade $ 140 000 för att ansluta och installera allt, vilket sägs vara halva priset för en jämförbar struktur byggd med mer traditionella metoder. Enligt Förenade Arabemiratens minister för regeringsfrågor, Mohamed Al Gergawi, ”Detta är den första 3D-tryckta byggnaden i världen, och det är inte bara en byggnad, den har fullt fungerande kontor och personal. Vi tror att detta bara är början. Världen kommer att förändras. ”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om 3D-utskrift och arkitektur.