Vart gick mina skattedollar är Googles vinnare av Data Viz Challenger

where-did-my-taxes-go

vart-gjorde-min-skatter-går

Where Did My Tax Dollars Go är en webbapplikation som visar en grafisk framställning av hur din inkomst beskattades (på federal nivå) och spenderades (mestadels inom social trygghet, inkomstsäkerhet och Medicare). Applikationen visar dig en högnivåvy av utgifterna med objekt som du förmodligen känner till. Du kan dock klicka på varje del av diagrammet för att gräva ett lager djupare i varje budget. Visste du till exempel att nästan 1% av dina skatter går till Foreign Military Sales Trust Fund?

Denna applikation kommer inte att göra dina skatter åt dig, men jag tror att den gör ett bra jobb med att öka medvetenheten om hur våra skattekronor spenderas, särskilt när den ekonomiska miljön är utmanande. Men det jag verkligen tycker om Where Did My Tax Dollars Go är att det gör det på ett tydligt och visuellt tilltalande sätt. Det är något som Google bara belönar för sällan, så det här är uppfriskande.

Anil Kandangath, skaparen av denna applikation kommer att få $ 5000 (och 15 minuters berömmelse). ”Anils bidrag är ett utmärkt exempel på hur datavisualisering kan ta tråkig, komplicerad men kritiskt viktig information och göra den tillgänglig för alla. Grattis, Anil. ” säger Google. Du kanske också vill kolla in andra platserna Varje dag är skattedag och budgetklättring. Båda finns på datavizchallenge.org

Arkiverat i Allmänt> Webb. Läs mer om Google.