Verizon bjuder 3 miljarder dollar för Yahoos internetverksamhet

FCC tillåter Verizon att låsa telefoner i 60 dagar efter köpet

Yahoo är nu öppet för erbjudanden och rapporter tyder på att flera företag vill förvärva Yahoos kärninternetverksamhet. Verizon tros vara ett av dessa företag. En ny rapport föreslår att Big Red kommer att göra ett andra omgångsbud på Yahoos internetverksamhet på 3 miljarder dollar. Yahoo förväntas hålla en ny budrunda innan den fattar ett beslut.

Wall Street Journal rapporterar att Verizon är ett steg närmare förvärvet av Yahoos internetverksamhet. Det kommer enligt uppgift att lämna in ett andra ombud på 3 miljarder dollar.

Private equity-företaget TPG kommer enligt uppgift också att lägga fram ett bud på Yahoos internetverksamhet. Rapporten säger att när andraomgången stängs kommer Yahoo att hålla minst ytterligare en budrunda för att se vilken friare som är bäst.

Verizon tros vara ledande för att plocka upp Yahoos verksamhet, andra tvister som tappade efter den första omgången inkluderar Time Inc., Comcast, Googles moderbolag Alphabet, IAC och AT&T.

Det förtjänar att här nämnas att budet på 3 miljarder dollar som Verizon enligt uppgift kommer att lämna in ligger mindre än de 4 till 8 miljarder dollar som Yahoo fick under den första omgången. Yahoos kärninternetverksamhet inkluderar dess annons- och nyhetswebbplatser, två av dess mest lukrativa egenskaper.

Verizon eller Yahoo har inte kommenterat saken. Det är oklart när den tredje budrundan ska planeras för att se vem som kommer på toppen.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Verizon och Yahoo.