Verizon siktar på att lansera ‘Wireless Fiber’ nästa år

FCC tillåter Verizon att låsa telefoner i 60 dagar efter köpet

new_verizon_logo
Verizon arbetar för en potentiell lansering av “trådlös fiber” 2017, den vill att ett av de första stora trådlösa företagen i USA ska tillhandahålla bredbandshastigheter över trådlösa anslutningar. Detta trots att nästa generations trådlösa teknologier och standarder som 5G fortfarande är under utveckling.

Verizons VD Lowell McAdam pratade om detta under företagets intäktssamtal under andra kvartalet. “Vi ser stjärnorna anpassa sig mycket snabbt när det gäller 5G-framtiden”, sa han och tillade att FCC redan har slutfört radiospecifikationer, vilket gör det möjligt för trådlösa företag att börja testa tekniska komponenter.

McAdam sa att företagets ansträngningar för kommersialisering av 5G förbereder det för “en fast kommersiell trådlös fiberlansering 2017.” Han pekade på FCC: s senaste godkännande av Verizons hyresavtal med XO Communications som en “tydlig spektrumväg för 5G-distribution.”

Trådlös fiber kommer att förändra företagets kostnadsstruktur avsevärt och det förväntar sig en stor kostnadsminskning. Verizon ger inga nummer ännu men VD påpekar att hemroutrar kostar samma och att Verizon kan vända omkopplaren på 5G till en extra kostnad.

Företaget har kört tester i Dallas, Virginia och i New Jersey med hastigheter över 1 Gbps på avstånd på 500 yards eller mindre. Verizon kommer snart att börja flytta tester till fältet med täckning som utvidgas till 200-hemmets utveckling för att rensa bort alla frågor innan en ordentlig användning av den trådlösa fibertjänsten.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om 5g och Verizon. Källa: flerkanalig