Verizon tillkännager planer på att förvärva Yahoos verksamhet

Yahoo instämmer i $ 50 miljoner förlikning för massiva hack

marissa-mayer-yahooFör flera dagar sedan rapporterade vi att enligt rykten var Verizon och Yahoo nära att bläcka en affär som skulle få Verizon att förvärva Yahoos internetverksamhet. Även om det har rapporterats om andra företag som Google är intresserade har Verizon varit i spetsen för rykten.

Det visar sig att rykten var på plats eftersom Verizon officiellt har meddelat att de kommer att förvärva Yahoo och dess operativa verksamhet för cirka 4,83 miljarder dollar i kontanter. Detta innebär att Yahoos reklam, innehåll, sökning och mobilverksamhet förväntas överföras och slås samman med AOL, som också ägs av Verizon.

I ett uttalande av Marissa Mayer, vd för Yahoo, “Yahoo och AOL populariserade Internet, e-post, sökning och media i realtid. Det är poetiskt att gå samman med AOL och Verizon när vi går in i nästa kapitel med fokus på att uppnå skala på mobil. ” Enligt pressmeddelandet kommer förvärvet att lämna Yahoos kontanter ensamma, tillsammans med dess aktier i Alibaba och Yahoo Japan.

Även enligt vår tidigare rapport verkar det som att detta förvärv inte kommer att täcka Yahoos icke-kärnpatent. Detta förvärv är ännu inte slutgiltigt eftersom det kommer att vänta på godkännande av tillsynsmyndigheter, men förutsatt att det går igenom, förväntar sig Verizon att det stängs under första kvartalet 2017.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Verizon och Yahoo.