Verizon vill ha 1 miljard dollar rabatt på Yahoo efter hack

FCC tillåter Verizon att låsa telefoner i 60 dagar efter köpet

För inte så länge sedan nådde Verizon en affär på 4,8 miljarder dollar för att förvärva Yahoo men mycket har offentliggjorts sedan dess. Yahoo bekräftade för två veckor sedan att det var offer för en massiv cyberattack 2014 som komprometterade användarnamn och lösenord för mer än 500 miljoner konton. Det har också avslöjats nyligen att Yahoo skannade inkommande e-postmeddelanden från alla sina användare för regeringen. Den senaste utvecklingen har enligt uppgift drivit Verizon att överväga priset och man tror nu att man ber om en miljard dollar rabatt på affären.

Verizon trodde att förvärvet av Yahoo och sammanslagning av det med sin AOL-enhet skulle ge det tillräckligt med skala för att utmana Google och Facebook på marknaden för digitala annonser.

Men bristen på avslöjande från Yahoos sida verkar oroa Verizon. AOL-enhetens chef Tim Armstrong sägs vara ganska upprörd över bristen på avslöjande och väger alternativ som kan innefatta att backa ur affären helt eller sänka priset.

New York Post rapporterar att efterfrågan på en rabatt på 1 miljard dollar pressas eftersom Verizon nu tror att Yahoos värde har minskat. Armstrong flög enligt uppgift till västkusten för att personligen träffa Yahoo-chefer och pröva en prissänkning. Yahoo är enligt uppgift inte på väg och berättar för Verizon att en affär är en affär och att den inte har någon laglig möjlighet att driva rabatt nu.

Yahoo och Verizon har ännu inte officiellt kommenterat denna rapport.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Verizon och Yahoo.