Verizon & Yahoo sade sig vara närmare att bläcka en affär

Yahoo instämmer i $ 50 miljoner förlikning för massiva hack

marissa-mayer-yahooVi har hört under en tid att Verizon kunde vara intresserad av att förvärva Yahoos internetverksamhet, och att det förra månaden fanns rapporter om att Verizon skulle bjuda så mycket som 3 miljarder dollar för det. Enligt en rapport från Bloomberg sägs affären vara nära att slutföras.

Rapporten avslöjade också att det finns en god chans att Verizon kan sluta betala mer än vad vi tidigare rapporterade. Tydligen kan transportören sluta betala så mycket som 5 miljarder dollar för företaget. Observera att den här affären endast är för Yahoos fastighetstillgångar och internetverksamhet. Det inkluderar inte Yahoos patent, som uppenbarligen kommer att säljas separat.

Det nämns inte vem som kommer att förvärva dessa patent, men en källa till Bloomberg uppgav att patentavtalet ensamt är värt hundratals miljoner dollar. På tal om förvärvets potential sa Roger Entner, en analytiker med Recon Analytics LLC, ”Detta kommer att utöka Verizons reklambas med 200 miljoner fler besökare. Detta kommer att vara en stor drivkraft för reklammotorn. De kan också samla in mycket mer användardata för att göra annonserna mer relevanta. De kommer att finnas på fler platser med bättre annonser. ”

Affären förväntas offentliggöras under de kommande dagarna, så kom tillbaka snart för mer information.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Verizon och Yahoo.