Viktiga kunder som drabbas av nätfiskeattack

Essential Phone får ytterligare en prissänkning, sjunker ner till $ 450


Android-grundare Andy Rubins nya smartphone-företag Essential började nyligen sända ut sin första smartphone. Företaget missade faktiskt sin egen utgivningsfrist på grund av certifieringsproblem. Kunderna fick vänta längre än de förväntade sig och nu när deras enheter har börjat leverera har vissa av dem drabbats av ett nätfiskeattack. Det är dock inget fel från företaget självt.

Många Essential-kunder har rapporterat på Reddit att de har fått e-postmeddelanden som tydligen har skickats av Essential. E-postmeddelandena ber dem att ge “ytterligare verifierande information” om sina beställningar.

E-postmeddelandena har skickats från ett supportkonto [email protected] De hävdar att företaget behöver ytterligare information för att kunna behandla sin beställning.

Det ber om en alternativ e-postadress, telefonnummer och till och med en bild av ett foto-ID som tydligt visar kundens signatur, foto och adress.

Det är oklart om några kunder har blivit offer för denna phishing-attack hittills. Frågan har dock rapporterats i stor utsträckning och Essential är medveten om situationen. Företaget twittrade att det undersöker ett nyligen mailat som mottogs av vissa kunder.

“Vi har vidtagit åtgärder för att mildra och kommer snart att uppdatera med mer info”, tillade det. Om du är någon som har fått ett liknande e-postmeddelande, svara inte med din personliga information. Det är alltid bättre att vara säker än ledsen.

Vi är medvetna om och tittar på ett e-postmeddelande som nyligen har mottagits av vissa kunder. Vi har vidtagit åtgärder för att mildra och kommer snart att uppdateras med mer info.

– Essential (@essential) 30 augusti 2017

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om Essential and Essential Phone (PH-1).