Virtual Reality Gundam Experience kommer att lanseras i Japan

Virtual Reality Gundam Experience kommer att lanseras i Japan

Medan Japan är känt för sin manga och anime finns det förmodligen några som verkligen kan betraktas som klassiker. Till exempel finns det Dragon Ball-serien, då har vi också Naruto, sedan har vi också Doraemon, Slam Dunk och så vidare. Gundam är också en av serierna som kan betraktas som en klassiker och en fanfavorit.

Faktiskt över i Japan finns det faktiskt en Gundam-staty, men om det inte räckte för er där ute, under en kort tid i augusti och fram till början av oktober, kommer du att kunna uppleva hur det kan vara att lev i Gundam-världen genom magin i virtual reality-teknik.

Upplevelsen kommer att hållas i VR-zonen: Project i Can VR-centret i Tokyo där de som är intresserade kan betala 1000 yen för den 8 minuter långa “åkturen”. Dubbade Gundam VR: Daiba Assault, tyvärr sätter det inte spelare i själva mobildräkten, utan snarare låter dem uppleva en strid mellan Life-Size Gundam och en fiendens mobildräkt.

Spelarna kommer då att kunna uppleva chocker och skakningar som är resultatet av striden. Men som vi sa kommer det inte att bli en grundpelare eftersom det kommer att pågå från 26 augusti till 10 oktober, så om du är intresserad av att kolla in det, kanske det nu är en bra tid att boka en semester till Japan.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Japan och Virtual Reality (VR).