Visabot är en chattbot som hjälper dig att ansöka om amerikanska visum

Visabot är en chattbot som hjälper dig att ansöka om amerikanska visum

Bildkredit - WIKIMEDIA COMMONS / USA: s regering

Bildkredit – WIKIMEDIA COMMONS / USA: s regering

Det var inte så länge sedan att Facebook Messenger började stödja chattbots. Hittills har vi sett att det används för alla typer av saker, som att boka restauranger, flyg och så vidare. Det verkar dock som om det finns en ny bot i staden som heter Visabot, och som namnet antyder kommer den här bot att hjälpa användare att ansöka om visum till USA.

Vi bör påpeka att denna bot bara hjälper användare att fylla i de formulär som behövs för att ansöka om visum. Användare kommer fortfarande att behöva skicka formuläret till berörda myndigheter och planera intervjuer om de är nödvändiga. Det finns inte heller någon garanti för att du får visumet, så i själva verket är allt det här bot gör det att göra formulärfyllningsprocessen lite enklare.

Som det ser ut kommer Visabot bara att hjälpa användare att ansöka om två visum: B-2-tillägg för affärs- och resor och O-1 för exceptionella individer. Det finns planer på att utvidga den till H-1B- och L-1-viseringsarbetare, men med tanke på det nuvarande politiska klimatet verkar det snart bli ganska svårt att ansöka om sådana viseringar i framtiden.

Enligt Visabot-grundaren Artem Goldman kommer boten att försöka svara på frågor när den burkar, men de som den misslyckas med att svara kan diskuteras vidare på typ av Skype med faktiska invandringsadvokater, med den första sessionen gratis.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (artificiell intelligens), appar, Facebook, Legal och Messenger.