VLC Chromecast-support kan komma snart

vlc-retina-display

vlc-retina-display

Chromecast gör det väldigt enkelt att strömma innehåll på den största skärmen i ditt hem. De flesta innehållstjänster som Netflix och Hulu stöder redan Chromecast, vilket gör det mycket enkelt att casta innehåll, men när det gäller lokala filer behöver man vanligtvis annan programvara för att det ska hända. Nu förbereder sig en av de mest använda mediaspelarna för att lägga till Chromecast-stöd, vilket skulle göra det mycket enkelt för miljontals människor att kasta lokalt innehåll till sin TV.

VLC är kanske den mest populära mediaspelaren tillgänglig för ett brett utbud av plattformar och enheter. Det kan spela nästan vilket format som helst och därför föredras det av miljontals människor över hela världen.

Teamet bakom VLC har pratat om att ge Chromecast-stöd till appen och nu har det äntligen gjort det. Funktionen har lagts till i en pre-release-version av VLC version 3.0 och det är bara en tidsfråga innan den kommer till den stabila utgåvan av appen.

VLC: s pre-release-build är inte tillräckligt stabil för daglig användning men det ger en uppfattning om hur funktionen kommer att fungera på appen. Det är tillgängligt via ett nytt alternativ under Verktyg-menyn som heter “Render Output” där användare enkelt kan hitta lokala Google Cast-aktiverade enheter till vilka innehåll kan streamas.

Det är oklart vid denna tidpunkt hur lång tid det tar innan den här funktionen läggs till i den stabila offentliga utgåvan av VLC. Skulle dock inte ta för lång tid nu.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Chromecast och Vlc.