VLC för Windows 10 släpptes äntligen

vlc-windows-10

vlc-windows-10
En av postens populära mediaspelare i världen har äntligen anlänt till Windows 10, om än i beta. Den universella Windows 10-appen för VideoLAN: s VLC-mediaspelare har äntligen släppts, appen kommer inte att vara begränsad till en plattform eftersom den är kompatibel med alla plattformar som Windows 10 kan användas på, som inkluderar både PC och mobil, samt Xbox One och till och med Microsoft HoloLens.

Den universella appen kommer att erbjuda liknande funktioner på alla plattformar, som inkluderar en komplett mediaspelare, mediebibliotek och en nätverkswebbläsare.

Det utnyttjar också Windows 10-funktioner som Cortana för att arbeta med röstkommandon, och har stöd för live-brickor och Continuum när en Windows 10 Mobile-smartphone är dockad.

VideoLAN har också sagt att appen kommer att få support för Microsoft HoloLens i framtiden, stöd för Xbox One lovas att komma över sommaren. Funktionerna och gränssnittet förblir desamma även om appen används på konsolen eller förstärkt headset.

Tänk på att VLC-appen för Windows 10 är i beta just nu så det kommer sannolikt att finnas några knep här och där, men arbetet med appen fortsätter och det kommer att förbättras de närmaste månaderna eftersom en stabil release äntligen skjuts ut .

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Apps, Vlc och Windows 10. Källa: engadget