Volvo lanserar två timmars leveransservice i bilen

Volvo lanserar två timmars leveransservice i bilen

volvo-leverans

Det var redan 2014 som Volvo flyttade tanken på en ny leveranstjänst som skulle göra det möjligt för leveranspersonal att spåra en användares fordon och få tillgång till bagageutrymmet med en elektronisk nyckel för att leverera artiklar som beställts av kunden direkt till bagageutrymmet i bilen. Volvo tillkännagav idag lanseringen av den här tjänsten som lovar leverans av användarnas online-shopping inom två timmar. Det samarbetar med svensk start urb-it för den här tjänsten.

Tanken här är att eliminera leveransfel. Människor behöver inte vara vid en leveransplats för att skriva på ett paket, de kan bokstavligen få paketet att komma till dem och få de som arbetar för tjänsten leverera det direkt till sin bil.

Urb-it ser till att användare får de varor de har beställt inom två timmar efter att köpet gjorts online. Denna svenska start sysselsätter deltidsarbetare och studenter som får betalt per leverans, den använder geolokalisering och ger användarna möjlighet att välja sin personliga “urber”, aka den som gör leveransen.

Hela processen kan följas på en mobil enhet, direkt från samling av artiklar till leverans. Om paketet inte levereras inom två timmar är leveransen gratis. Leveranser sker endast till Volvobilar.

Under den första försöksperioden under 2016 har Volvo lanserat tjänsten i Stockholm City, och de vill utvidga tjänsten till flera städer i Europa senare i år, med målet att nå över 200 städer världen över fram till 2025.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Volvo. Källa: multivu