Volvo producerar första självkörande bil för allmän prövning

Volvo producerar första självkörande bil för allmän prövning

volvo-drive-me-car-3
Volvo har producerat den första bilen som kommer att delta i Drive Me självkörande offentliga prov. Bilen har rullat av produktionslinjen i Torslanda, Sverige och den kommer att delta i vad Volvo beskriver som ”världens mest ambitiösa och avancerade offentliga autonoma körningsexperiment.” Drive Me kommer att se riktiga människor som använder helt självkörande bilar på allmänna vägar. Det är verkligen ambitiöst.

Volvo kommer att producera en hel flotta av sådana bilar som kommer att driva Drive Me public trial. Det tar tid att producera bilar och därför startar detta projekt inte riktigt förrän nästa år, men detta tillkännagivande är en indikation från Volvo att det är fullt engagerat i att följa upp detta.

Den offentliga prövningen av Volvos självkörningsteknik kommer att äga rum i Göteborg där “hands-off och feet-off” kommer att inrättas för att göra det möjligt för förare att använda bilens fullständiga autonoma körfunktioner.

Volvo monterar sina XC90-stadsjeepar med flera sensorer, inklusive men inte begränsat till LiDAR, radar samt konventionella kameror för Drive Me-testet. All information som är ansluten med denna hårdvara bearbetas i Autonomous Driving Brain i en process som beskrivs som datafusion. Denna smälta data används sedan för att diktera de åtgärder som bilen vidtar på egen hand.

Företaget säger att Drive Me-projektet skiljer sig lite från vad konkurrenterna gör eftersom det är mer konsumentfokuserat. Företaget hoppas att det kommer att få mer insikt med verkliga konsumenter bakom ratten i en självkörande bil i verkliga situationer. Volvo planerar att utvidga denna offentliga rättegång till London och kanske till och med till Kina nästa år.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om autonom körning, självkörande bilar och Volvo. Källa: newatlas