Vudu Review

Vudu Review

Vudu Review

Vudu är en elegant svart låda som lovar att hålla dig långt borta från alla DVD-uthyrningsbutiker. Det är en “film on demand” ruta för vilken priserna varierar från $ .99 till $ 3.99. Det finns också ett alternativ att köpa filmer, som kan kosta så mycket som $ 19,99. Antalet filmer som du kan äga bestäms av lagringsutrymmet som finns tillgängligt på vudu.

Tekniskt sett är vudu en liten dator som är specialiserad på att strömma / ladda ner filmer för att visa dem på TV, i High Definition eller inte. Lådan kan uppdateras till den senaste vudu-programvaran. Så är detta “vudu-magin” för on-demand-TV? Vi testar vuduboxen.

Design, anslutningar

Fysiskt sett är Vudu en liten låda som kan jämföras med en mac mini. På baksidan har den gott om ljud- och videoutgångar som gör den kompatibel med praktiskt taget alla TV-apparater. Den ansluts till nätverket via en kabelansluten Ethernet-anslutning (dokumentationen nämner möjligheten att använda en USB Wi-Fi-dongel, men vi hade inte en kompatibel USB-nyckel). Lådan är väldigt tyst och du kan antingen visa den eller gömma dig någonstans i dina AV-möbler. Lyckligtvis blir vudu inte tillräckligt varmt för att orsaka programstabilitet eller avstängning.

Fjärrkontrollen för radiofrekvens (RF) fungerar mycket bra. RF är bättre en IR-fjärrkontroll eftersom den fungerar oavsett var fjärrkontrollen pekar. Fjärrkontrollen har bara fem knappar, och det inkluderar rullningshjulet och det betyder att den är lätt att använda. Den enda potentiella nackdelen som jag hittade är att en RF-fjärrkontroll inte är kompatibel med universella fjärrkontroller som mest använder infraröd.

Testvillkor

5 Mbps DSL kabelansluten Ethernet 100 Mbps (60 ′ kabel) 50 ″, 720p / 1080i TV

Användargränssnitt Användargränssnittet är väldigt enkelt. På hemsidan finns en lista över utvalda filmer – de som vudu marknadsför. Överst på skärmen kan du se fem menyer:

Hitta filmer (sök efter namn, genre, datum) Nytt på Vudu Mina filmer (filmer som du äger / hyr ut) Min önskelista (boomarks för kommande filmer) Info och inställningar (föräldrakontroll,)

Sammantaget är användargränssnittet mycket enkelt att använda. Jag har sett några människor som letar efter var man kan köpa / hyra första gången de gör det, men det här är inte ett stort problem. Filmkategoriseringen är inte alltid optimal (filmen sparas ibland i en udda kategori), men den är användbar. Omedelbar klocka

Video on demand innebär att du inte behöver vänta på en lång nedladdning innan du tittar på din show. Vudu levererar: standarddefinitionsfilmer kan ses omedelbart och även HD-filmer kan ses direkt om din internetanslutning är snabb nog (> 3 Mbps). Det är mycket bättre än Amazon Unbox (hastighet) eller Netflix Instant Movies (kvalitet), tro mig – jag använder båda också.

Videokvalitét

Strömmande video är ofta förknippat med en kompromiss i kvaliteten (som Netflix). Återigen gör vudu mycket bra. På vår 50-tums test-TV kan standardkvalitet inte skiljas från en DVD-skiva. I HD är upplösningen märkbart skarpare och den “känns” som en HD-film, men har inte jämfört den bildrutan per bild med en Blu-Ray-spelare. Sammantaget är videokvaliteten mycket bra. Observera att Vudu använder ett eget komprimeringsformat som är nyckeln till snabba nedladdningar och videokvaliteten.

Filmbibliotek

Med 5000 tillgängliga filmer ser det ut som ett rimligt antal, men urvalet är vudus akilleshäl. För att vara rättvis gör de flesta av de nya filmerna det, men det nuvarande urvalet är fortfarande relativt smalt jämfört med stora DVD-bibliotek som Netflix. För att se om valet är tillräckligt bra för dig, gå till filmavsnittet på vudu.com.

Biblioteket växer i storlek varje vecka, så på lång sikt borde detta inte vara ett problem. Det tar bara tid att skaffa licensen och konvertera filmer till vudus format.

Slutsats

Vudu är en lysande on-demand-lösning. Det är allt vi vill ha i en sådan enhet: den är lätt att använda, liten, tyst, stabil, lågt underhåll och fjärrkontrollen ser till och med bra ut. Ta en titt på filmlistan och prissättningen. Om det passar din budget rekommenderar vi varmt vudu-rutan.

Filed in Home> Photo-Video> Recensioner ..