Wal-Mart slutar sälja MP3-filer denna månad

Walmart MP3

Walmart MP3Dåliga nyheter för folk som köper sina MP3-filer från Wal-Mart. Världens största detaljhandelskedja kommer att stoppa sin MP3-verksamhet i slutet av denna månad, 29 augusti. Företaget gav inte anledning att avsluta försäljningen av MP3-filer än att säga att det var ett “affärsbeslut.” Wal-Marts MP3-verksamhet började redan 2003 när företaget bestämde sig för att tävla mot Apples iTunes. Sedan dess har antalet konkurrenter som Wal-Mart tvingades tappa mot ökat enormt.

Förutom iTunes måste Wal-Mart tävla mot butiker som Amazon, prenumerationsbaserade tjänster som nyligen lanserade Spotify och andra gratis musiktjänster. Och även om det är den största återförsäljarkedjan i världen, ser det ut som att företaget inte kan upprätthålla kampen längre och tappade den innan det var för sent.

Kunder som har köpt digital musik från Wal-Mart via webbplatsen kan fortfarande använda den för att fortsätta hantera sin musik. Förhoppningsvis kommer de att ha någon form av att stänga försäljningen veckan innan de slutar sälja MP3 för gott. Hur många av er kommer att sakna att köpa musik från Wal-Mart?

Filed in Audio> Web. Läs mer om Mp3, försäljning och Wal Mart.