Walmart bekräftar $ 3 miljarder förvärv av Jet.com

Walmart bekräftar $ 3 miljarder förvärv av Jet.com

jet-tecken
Det rapporterades förra veckan att detaljhandelsjätten Walmart övervägde ett förvärv av blivande Amazon-rival Jet.com för cirka 3 miljarder dollar. Walmart har varit mycket aktiv nyligen på att försöka bättre konkurrera mot Amazon online och det verkar som detaljhandelsjätten tror att förvärvet av Jet.com kommer att hjälpa till att uppnå detta mål. Det har bekräftat idag att det förvärvar Jet.com för 3 miljarder dollar i kontanter förutom upp till 300 miljoner dollar i aktier för företagets grundare och andra medlemmar.

Walmart lanserade nyligen sin Amazon Prime-rival som också erbjuder gratis frakt på berättigade artiklar till en lägre årlig avgift än vad Amazon debiterar, förutsatt att Amazon också ger Prime-medlemmar ytterligare tjänster som video- och musikströmning tillsammans med gratis två dagars frakt på berättigade artiklar .

Walmart kommer inte att omedelbart slå samman Jet.com i sitt befintliga erbjudande. Återförsäljaren bekräftade idag att även om det förvärvar företaget kommer Jet.com att fungera som ett separat varumärke. De förväntar sig att affären kommer att avslutas i slutet av året efter vederbörliga myndighetsgodkännanden.

“Kombinationen av Walmarts detaljhandelskompetens, inköpsskala, inköpsmöjligheter, distributionsavtryck och digitala tillgångar – tillsammans med teamet, tekniken och affären vi har byggt här på Jet – gör att vi kan leverera mer värde till kunderna”, säger Jet. com VD Marc Lore.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon och Walmart.