Walmart enligt uppgift vill förvärva Amazon Rival Jet.com

Walmart bekräftar $ 3 miljarder förvärv av Jet.com

jet-tecken
Amazon-rival Jet.com lanserades med en betydande mängd finansiering. Trots det kunde det inte riktigt stjäla marknadsandelar från jätten som är Amazon. Enligt en ny rapport överväger Jet.com nu en försäljning och man tror att detaljjätten Walmart är intresserad av att plocka upp den. Inget har officiellt bekräftats ännu men Jet.com tros enligt uppgift vara värt så mycket som 3 miljarder dollar.

Walmart har nyligen gjort steg för att bättre konkurrera mot Amazon inom e-handel. Dess Amazon Prime-fraktkonkurrent gick nyligen live och den lanserade också en hämtningstjänst för livsmedel. Det verkar vara dedikerat till att inte tillåta Amazon att styra e-handelsutrymmet.

Jet.com-vd Marc Lore samlade in mer än 700 miljoner dollar för att starta upp verksamheten och prognostiserade en betydande tillväxt men förlusterna har ökat. Idén att underskatta Amazons priser genom att möjliggöra för kunder att sänka kostnaderna genom att lägga till fler artiklar verkade inte ha fungerat så bra som det kanske hade hoppats.

Walmart nekade att kommentera rapporten och Jet.com-representanter har inte sagt något om en potentiell affär vid denna tidpunkt. Viskningarna är där så det kan mycket väl vara att brygga under ytan, men huruvida samtalen ger något resultat återstår att se.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon och Walmart.