Walmart Pay lanserades i Texas och Arkansas

Walmart, Verizon talar för att förvandla butiker till 5G-nav

walmart-i-butik-shoppare-leverans

Det finns ingen brist på mobila betaltjänster och att tävla mot Apple Pay, Android Pay och Samsung Pay, tillkännagav en av de största återförsäljarna i landet planer för sin egen mobila betalningstjänst förra året. Den tjänsten, som heter Walmart Pay, har rullats ut i hela staten i Texas och Arkansas. Den fullständiga lanseringen innebär att Walmart Pay kommer att stödjas i nästan 600 butiker i båda angränsande stater.

Walmart tillkännagav planer för en egen betaltjänst i slutet av förra året. Sedan dess har den testat denna tjänst i ett antal stater inklusive Missouri och Oklahoma. En fullständig landsomfattande utrullning av tjänsten förväntas äga rum senare i år.

Som du kan föreställa dig kan Walmart Pay användas för att betala i Walmart-butiker. Det fungerar med iOS och Android, har stöd för stora bankkort samt presentkort från återförsäljaren själv. Walmart Pay är integrerat i den befintliga Walmart-appen så att användare inte behöver ladda ner en separat app för den.

Att använda Walmart Pay i kassan är ganska enkelt. Öppna bara appen, välj Walmart Pay och skanna QR-koden på registerets skärm med enhetens kamera. Det är allt. Kunder får ett elektroniskt kvitto i appen som ett bevis på köpet. Kunder behöver inte trycka på sina telefoner på några läsare eller specialterminaler, det är lika enkelt som att skanna en QR-kod med kameran.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Android Pay, Apple Pay, Samsung Pay och Walmart. Källa: businesswire