Walmart testar leveranser med Uber och Lyft

Walmart testar leveranser med Uber och Lyft

walmart uber lyftSå vi vet att Amazon har planer på att använda drönare för att göra leveranser i framtiden, och vi hade hört att Walmart planerar att göra detsamma i framtiden också, men tills Walmart får sina drönare i luften ser det ut som att företaget kommer att förlita sig på andra tjänster för att leverera via Uber och Lyft.

Enligt Walmart, ”En kund på en av testplatserna gör sin matbeställning online och väljer ett leveransfönster. Våra personliga kunder, välutbildade Walmart-medarbetare, kommer noga att välja och förbereda sin beställning. Sedan kan vårt team begära att en förare från en av dessa tjänster kommer till butiken, hämtar kundens beställning och tar den direkt till kundens plats. ”

Det verkar dock som om detta kommer att bli en begränsad rättegång eftersom det bara kommer att finnas tillgängligt i Phoenix och Denver, där Uber tar ansvar för leveranserna i Phoenix medan Lyft kommer att hantera Denver-leveranser. Enligt Walmart hävdar de att det inte kommer att bli någon extra kostnad för kunderna. ”Allt är sömlöst för kunden. De betalar oss vår vanliga leveransavgift på $ 7-10 online och gör ingen betalning till föraren. Vi kommer också att meddela dem att deras beställning levereras av en förare från Uber eller Lyft. ”

Vi antar att detta kan göra det mer effektivt eftersom kunder inte nödvändigtvis behöver vänta på Walmarts normala leveransschema, men om detta faktiskt kommer att fungera återstår att se.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Lyft, Uber och Walmart.