Warcraft 4 släppdatum, nyheter och rykten

Warcraft 4 Release Date, News and Rumors

Uppdatering: Blizzard säger att de för närvarande inte arbetar med Warcraft 4. Det närmaste vi kommer till Warcraft 4 just nu är Warcraft 3: Reforged.

Det har gått 15 långa år sedan det ikoniska släpptes Warcraft III – The Frozen Throne, ett expansionspaket för basen Warcraft III spel, en RTS-titel så välgjord att den fortfarande är populär den här dagen.

Det småskaliga strategispelet stod framför allt på grund av hur det hanterade arméer och hjältar. Istället för att fokusera på ett stort antal enheter, Warcraft III flyttade fokus från kvantitet till kvalitet och erbjuder spel som fokuserar nära på hjältenheter och specialenhetsförmågor.

Så varför, trots all denna framgång och otaliga inspirerade spel, har Warcraft IV aldrig sett dagens ljus?

Medan Warcraft III grundade i huvudsak MOBA, det populariserade också MMORPG-genren med den nu allmänt kända World of Warcraft. Men i början, Wow skulle bara vara en spinoff, ett spel som Blizzard aldrig förutsåg skulle bli så stort som det är idag.

Så här är vi, 15 år senare. World of Warcraft går i cirklar och försöker hålla sig flytande, och Warcraft IV är ingenstans i sikte. Under lång tid var själva idén om en ny Warcraft RTS lika svårfångad som Half-Life 3, men några hoppfulla rykten flyter runt …

Warcraft IV – Ska vi någonsin se det?

Det finns inga officiella meddelanden ännu, men det finns flera faktorer som indikerar en förestående uppfriskning för Warcraft i RTS-territoriet.

Den första allmänna antydan är att Blizzard har börjat släppa stora nya korrigeringar och uppdateringar för Warcraft III. Tänk på att det inte fanns några korrigeringar för spelet alls mellan 2011 och 2016, så varför den plötsliga väckelsen? Detta kanske inte händer ofta, men tyvärr är det fortfarande knappast en indikation på att ett helt nytt Warcraft-spel kan vara på gång.

Istället är ett mycket mer troligt scenario att Warcraft III snart kommer att få en remaster. När allt kommer omkring, med tanke på hur populärt spelet är till och med idag, råder det ingen tvekan om att fans skulle hoppa över utsikterna till en polerad återutgåva av sin älskade klassiker.

Warcraft IV – En omstart?

släppdatum för warcraft 4

De flesta kan komma överens om att fönstret för en direkt uppföljare till Warcraft III är länge borta. Detta beror främst på att alla plotlines från spelet har lösts igenom World of Warcraft och dess många utvidgningar, så det skulle vara väldigt konstigt om Blizzard bara skulle skrota alla händelser som ägde rum där och bara gå tillbaka och plocka upp var Den frusna tronen slutade.

Så hur har alltför komplicerade, försträckta tomter lösts tidigare? Varför, startar om, naturligtvis!

Låt möta det; många original Warcraft-fans såg inte positivt på att några av deras favoritkaraktärer dödades. Detta gäller Illidan och Arthas, som båda har mött sina dödsfall som razziachefer i andra och tredje World of Warcraft expansion.

Dessutom tappade många intresset när Kataklysm kom till. Inte bara gick det på en tangent berättelsemässig sätt, men det förändrade också spelets mekanik avsevärt och förde det mycket närmare en avslappnad vanlig publik.

Warcraft 4 2018

Sanningen att säga, hade varje expansion styrt bort från “hardcore” upplevelse som vanilj Wow was – ett spel som krävde mycket tid och största hängivenhet från spelare. I alla fall, Kataklysm var den första som i huvudsak moderniserade spelets mekanik för att uppnå ovannämnda mål.

Idag är det ganska uppenbart att WoW’s glansdagarna är över. Så mycket var tydligt när Blizzard bestämde sig för att sluta dela information om abonnenternas räkningar med allmänheten, något som de mer än gärna stoltserade tillbaka 2010 när spelets popularitet nådde sin topp.

Slutsatsen är: skulle en ny RTS-titel vara nöjd med att plocka upp bitarna som Wow kvar? Osannolik.

Så om vi verkligen ser ett nytt Warcraft-strategispel är det nästan säkert att bara riva ner allt och börja bygga om från grunden. Detta skulle också vara vettigt med tanke på att de två första Warcraft-spelen definitivt ger gott om utrymme för expansion när det gäller historien.

Våra tankar

kommer det att finnas en warcraft 4

Som vi förutspådde har Warcraft 3: Reforged tillkännagivits och släppts i januari 2020. Detta beror främst på spelets popularitet som fortsätter in i den moderna eran, liksom det faktum att det plötsligt hade börjat få stora uppdateringar efter fem år utan plåster som helst.

Utöver det, kom ihåg att Starcraft fick en remaster, så varför inte Warcraft III har en? Tja, det får nu en!

warcraft 4 2019

När det gäller Warcraft IV kan vi helt enkelt inte berätta. Kanske skulle en omstart vara det bästa sättet att reda ut den lore-röra som skapats av World of Warcraft, eller kanske Blizzard kommer att försöka arbeta med vad de har. Ett nedslående faktum är säkert, och det är att RTS-spel bara inte är lika lönsamma som de brukade vara.

Med detta sagt är utsikterna till en ny del i Warcraft-strategiserien lika svårfångade som någonsin. Kanske kan det hända de närmaste åren om folk visar tillräckligt intresse för ett helt nytt Warcraft 4-spel, men med tanke på det nuvarande läget för RTS-scenen verkar det mycket osannolikt att Blizzard skulle prioritera ett Warcraft RTS-spel med hög budget framför andra, mer lukrativa sysslor.

Medan vi väntar på en officiell bekräftelse från Blizzard av något slag, här är lite nostalgi under tiden: