Warcraft är den mest framgångsrika videospelfilmen av alla tider

Duncan Jones skulle göra en annan Warcraft-film under de

Warcraft-filmDet är ingen hemlighet att Warcraft-filmen slags tankar i USA, men över i Kina drar den i stora pengar och har slagit ut Star Wars: The Force Awakens. I själva verket enligt de senaste siffrorna när det gäller intäkter som genererats är Warcraft-filmen faktiskt den mest framgångsrika videospelfilmen genom tiderna.

Hittills rapporter hävdar att filmen har lyckats få in hela 377 miljoner dollar över hela världen, med huvuddelen av det som kommer från Kina. Detta har gjort det möjligt för filmen att dra in mer än Prince of Persia som tjänade 336 miljoner dollar, vilket gjorde den till den mest framgångsrika videospelfilmen någonsin, och vi vet alla hur videospelfilmer vanligtvis är.

Med detta sagt verkar filmen fortfarande vara långt ifrån att slå jämn. Medan filmen kostade cirka 160 miljoner dollar att göra, har det föreslagits att studiorna skulle behöva dra in minst 500 miljoner dollar för att bryta jämn, och mer om de hoppas kunna dra nytta av detta. Detta beror troligen på att marknadsavgifter måste täckas, nedskärningar från biografen när det gäller biljettförsäljning och så vidare.

Det verkar osannolikt att filmen kommer att gå sönder även om kommentarer och feedback om filmen är ganska mycket överallt, med vissa kritiker som slår den för att vara en fruktansvärd film, medan andra påstår att det är en stor film. Vad trodde ni?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Blizzard, Movies och Warcraft.