Warcraft-film till en anständig start, nummer 1 i flera länder

Warcraft-film till en anständig start, nummer 1 i flera länder

warcraft_postersVi är ganska säkra när Warcraft-filmen ursprungligen tillkännagavs att den möttes med både spänning och skepsis. Warcraft-franchisen är en gammal franchise och älskad av miljontals miljoner spelare runt om i världen, men samtidigt beror skepsisen på att videospelfilmer tenderar att vara ganska dåliga.

Tyvärr har recensioner av Warcraft-filmen inte varit så snälla, men det verkar som om de negativa recensionerna verkar filmen klara sig ganska bra. Filmen har lanserats i flera länder före den officiella släppet den 10 juni i USA och enligt siffrorna har den lyckats få in 9,3 miljoner dollar i intäkter.

Förutom att dra in den summan pengar har filmen också lyckats säkra plats 1 i länder som Tyskland, Danmark, Egypten, Ungern, Indonesien, Libanon, Schweiz, Thailand och Förenade Arabemiraten. Det bör dock noteras att budgeten för filmen är 160 miljoner dollar, vilket innebär att Legendary fortfarande har en lång, lång väg att gå innan det går jämnt.

Filmen förväntas också lanseras i helgen i både Norge och Sverige, så det blir intressant att se hur det gör då. Som vi sa har recensioner inte varit gynnsamma för filmen, men här hoppas vi att den starka fanbasen gör att studiorna kan få tillbaka sin investering.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Blizzard, Movies, Warcraft och World of Warcraft.