Waze Alpha: förargenererade live-kartor för mobil

Waze Alpha: förargenererade live-kartor för mobil

Waze Alpha: förargenererade live-kartor för mobil

[Where 2.0] Igår presenterade Waze sin gratis realtidsförare-genererade kartapplikation i realtid för USA. Waze lanserade ett privat alfa-program för sin mobila applikation, som samlar in förargenererad data för att ge exakt realtidsinformation om vägförhållanden, trafik, gatustängningar och mer. Waze installeras på förarens smartphones och kommunicerar automatiskt GPS-punkten anonymt när de kör och samlar körhastighet för att bestämma trafik och vägförhållanden. Förare kan uppdatera kartorna och rapportera vägproblem med ett enda klick (se bild).

Programmet används redan i stor utsträckning i Israel av 80 000 pendlare som skapade hela den navigerbara kartan från början på mindre än ett år. Waze har lanserat en alfaversion av sin mobilapplikation i San Francisco, Chicago och Boston och du kan registrera dig på www.waze.com. Det finns planer på att öppna den för allmänheten under de kommande månaderna, och den kommer snart att vara tillgänglig för utvecklare också via API: er.

Dash Express försökte bygga en specifik tvåvägsansluten hårdvara för att skapa den här typen av drivrutinsnätverk som uppdaterar kartor i realtid, och de lyckades inte, det är uppenbarligen lättare och snabbare att bara utveckla programvaran för befintliga trådlöst anslutna mobila enheter .

Funktioner för mobilapplikationer

“Live” gatukartor som kommer att uppdateras med vägarna eller andra vägförändringar Trafik i realtid – för motorvägar och stadsgator – kommuniceras omedelbart av andra waze-användare som faktiskt är på väg Rullar trafik och uppdateringar av vägförhållanden Förar-bidragad information om hastighet fällor, trafik och andra vägarfaror Möjlighet att skicka information direkt på Twitter och dela foton i realtid

Filed in Cellphones> Top Stories> Web. Läs mer om GPS.