Web 2.0 Summit – dag 2

Web 2.0 Summit - dag 2

Web 2.0 Summit - dag 2
Foto: Carol Bartz, VD, Yahoo! och John Battelle, medgrundare, Web 2.0 Summit

[Web 2.0 Summit 2010] – Nov, 16 – Dagen började med en massa meddelanden från Yahoo! som lanserade sitt lokala erbjudandeprogram med 20 partners, inklusive Groupon och GiltCity. Andra nya produkter inkluderade den nya Yahoo Messenger med socialt spelande och socialt nätverksintegration (Zynga, Facebook och Twitter) – Se mer info i vår artikel.

Web 2.0 Summit - dag 2

Jag saknade en stor del av konversationen med Jon Rubinstein, Palm Global Business Unit, HP, som fortsatte att säga att han inte kunde berätta något om de nya kommande produkterna – förutom att ”det kommer en bra surfplatta”. Vi får veta mer om några veckor.

Web 2.0 Summit - dag 2

Schuyler Erie från SimpleGeo förklarade hur crowdsourcing förändrade katastrofhjälp för alltid och visade oss hur OpenStreetMap användes för att snabbt bygga en mycket detaljerad karta över Haiti som hjälpte till att rädda liv efter jordbävningen. (se bilden nedan) Om du vill hjälpa det humanitära OSM-teamet, besök http://hot.openstreetmap.org

Web 2.0 Summit - dag 2
Susan Lyne, Gilt Group och Tony Hsieh, VD, Zappos (förvärvat av Amazon)

Panelen med Susan Lyne (Gilt Group) och Tony Hsieh (Zappos) (modererad av Adam Lashinsky från tidningen Fortune), var ganska intressant. Vi lärde oss hur de båda fokuserade på snabb tillväxt med hjälp av olika strategier och hur de båda utvecklar sina affärer genom att förnya sig om nya sätt att handla – Susan sa att hon inte ser många banbrytande innovationer inom området. Tony förklarade sin affärsmodell “leverera lycka” och Susan hävdade att hennes företag fortfarande äger den höga delen av den “privata” medlemsbaserade e-handelsmarknaden. Tony berömde hur mycket uppmärksamhet hans företag ägnar sig åt att anställa människor som passar företagskulturen med hjälp av olika verktyg, inklusive att erbjuda en bonus på 3000 dollar till människor som känner att de måste lämna företaget när det inte är en match.

Web 2.0 Summit - dag 2

Jim Basilie, co-CEO, FÄLG, var svårt med Apples strategi att använda egna verktyg och avvisa befintlig webbteknik som blixt … RIM släppte en video den morgonen, jämför PlayBook med iPad, kolla vår artikel. Redaktörens anmärkning: Det var ganska roligt att höra honom säga om och om igen att leverera prestanda är ett av huvudfokuserna för hans företag, med vetskap om att BlackBerry OS är långsammare än Android, iOS och Windows Phone 7. Under konferensen kunde jag äntligen få några bilder av PlayBook-prototypen som förvarades utom räckhåll bakom en tjock plexiglasbox (se bilden nedan).

Web 2.0 Summit - dag 2
BlackBerry PlayBook-prototypen i en PlexiGalss Box på Web 2.0 Summit
Web 2.0 Summit - dag 2
Carol Bartz, VD, Yahoo!

Sessionen med Carol Bartz, VD, Yahoo!var den mest trånga. John Battelle frågade henne ”vad är Yahoo! ? ” Hon svarade att det kan ha tagit henne två år att få svaret men hon kan nu berätta för oss att Yahoo! är i själva verket en enkel historia: det är ett innovativt tekniskt företag, det största medieinnehållskommunikationsföretaget i världen som kan sammanfattas i fem ord: “innehåll, kommunikation, media, teknik, innovation.” och hon sa att Yahoo! stod alltid för dessa ord, även om det gick lite spår när folk trodde att det var ett sökföretag – ”sökning är hälften av vår verksamhet, och vi kan göra det mycket bra – sökning är svårt. Och för detta har vårt partnerskap med Microsoft varit en vinst för oss. ”

Enligt henne, Yahoo! har haft ett par tuffa år, men företag blir riktigt testade när de går igenom svåra tider. På frågan om hennes vision om framtiden sa Carol Bartz att Yahoo! sidorna förblev statistik alldeles för länge, de behöver mer interaktivitet med mer sociala interaktiviteter. Och när hon talade om mobil – hon rådde att när skärmen är liten kan du inte slösa bort någon pixel – du måste tillhandahålla intensiv personalisering – och Yahoo! tillhandahåller 6 olika kombinationer av hemsidan baserat på data, maskininlärning och mänskligt beslutsfattande.

Web 2.0 Summit - dag 2

Carol Bartz tillade: ”medelstora webbplatser kan inte skala personligt innehåll särskilt bra, och på Yahoo vet vi hur man gör det, så att vi kan hjälpa dem att optimera sin reklam och i slutändan också deras innehåll (Yahoo! för närvarande serverar 18 miljarder annonser om dagen) – det här är inte en produkt ännu, men vi undersöker den. ” Redaktörens anmärkning: Det första steget till detta Crowdsourcing och curation av innehållet är re-launch på onsdagen den 16 november i Yahoo! publiceringsplattform, ommärkt “Yahoo! Contributor Network ”(se bilden ovan)

Web 2.0 Summit - dag 2

Innovation vs punditry presentation av Vinod Khosla (Khosla Ventures) var ganska uppfriskande även om det någon gång var svårt att ha tid att läsa hans överfyllda bilder. En av hans första bilder hävdade att experter har samma noggrannhet när det gäller att förutsäga teknikens framtid som apkakor. Hans avslutande råd till innovatörer var: “Sluta läsa dessa forskningsrapporter, och om du har en aning är det nog tillräckligt bra” (se de tre av hans bilder)

Web 2.0 Summit - dag 2

Web 2.0 Summit - dag 2
Web 2.0 Summit - dag 2
John Donovan, CTO, AT&T, och Tim O’Reilly, medgrundare, Web 2.0 Summit

Tim O’reilly intervjuade John Donovan, CTO, AT&T, och han frågade honom om nätneutralitet och vad Googles VD (Eric Schmidt) sa om att nätverk kunde prioritera ett innehållsmedium, till exempel video framför röst, men inte diskriminerar “mot en persons video till förmån för en annan” – svarade John Donovan att nätverkens natur är annorlunda – det handlar bara om nätverkets säkerhet och att kunna bygga den kapacitet som krävs – vi är alla för ett öppet internet, men när vi hittar en individuell upplevelse skadas av en annan person eller en applikation som vi vill ha förmågan att hantera nätverket … och han sa tidigare att dåligt skrivna applikationer är en stor stress på nätverket – Redaktörens anmärkning: mobiloperatörernas nätverk vill ladda så många människor som möjligt: ​​konsumenterna och innehållsleverantörerna. Om de får sin väg är det bara rika företag som får innehållet levererat ordentligt. Många protesterar mot Google / Carriers strategi.

Web 2.0 Summit - dag 2
Tim O’reilly, John Battelle och Mark Zuckerberg, VD, Facebook

Den andra dagen på Web 2.0 Summit avslutades med samtalet med Mark Zuckerberg, VD, Facebook och den första frågan var relaterad till lanseringen av det nya Facebook-meddelandesystemet: Är det en Gmail-mördare? Mark förklarade sin återuppfinning av e-postmeddelandet: ”e-post är för långsamt och för formellt – sms och chatt är mycket enklare, du behöver inte komma ihåg en adress och behöver inte säga hej och underteckna ditt namn i slutet – så när det gällde att bygga en meddelande fick vi läsa om det onödiga ”Tim O’Reilly sa att detta kan vara svårt att hantera för människor med många kontakter – det skulle behöva automatiseras i framtiden. Mark Zuckerberg insisterade på att alla på Facebook äger sin egen information, foton kan exporteras eller laddas ner som en zip-fil. Ett av hans viktigaste uttalanden (enligt min åsikt) var “vår uppfattning är att ge andra möjlighet att bygga ovanpå Facebook” – och “de appar som har gjort bäst är de som har integrerats fullt ut – vi är i en zon som bara de bästa entreprenörerna kommer att arbeta med oss.” Redaktörens anmärkning: Mark Zuckerberg älskar att få andra att arbeta för honom “gratis”

Du kan titta på videor från alla sessioner på Web 2.0 Summit-webbplatsen.

Filed in Cellphones> General> Top Stories> Web. Läs mer om Web 2.0.