Webbbutiken för Android Market lanserades

Android Market

Android marknad

Vid evenemanget med Android-tema idag gav Google världen en djupgående titt på Honeycomb (Android 3.0) och dess funktioner. Efter Honeycomb-presentationen hade de något annat i butiken för publiken – lanseringen av Android Market-webbutiken. I fotspåren av iTunes App Store har Google skapat en officiell onlinebutik för Android Market, och med den kommer en mängd funktioner som gör appköp mycket enklare och mer intuitivt samt alternativ som ger utvecklare mer kontroll över appar de säljer.

Varje enskild app som finns tillgänglig på Android Market kan nu köpas online med Android Markets webbgränssnitt. Appköp är lika enkelt som att leta efter en app och klicka på installera. Användare kan nu köpa appar online och apparna trycks direkt på sina Android-enheter. Inga problem med att behöva ansluta kablar eller utföra någon synkronisering, bara ett klick och de är klara. Prata om bekvämlighet! Om de bara hade möjlighet att ladda ner appen till din dator så att du kan överföra den själv, för de tillfällen när du inte har en WiFi- eller 3G-anslutning för att telefonen ska ladda ner appar.

Webbbutiken för Android Market har också ett mer polerat och användbart gränssnitt som gör det möjligt för användare att enkelt upptäcka nya appar. Det finns utvalda appar på hemsidan för att locka kunder, appar sorteras efter kategorier och kan filtreras efter kompatibilitet, kostnad och popularitet. Länkar till Android Market på telefonen öppnar automatiskt Android Market-appen för att ta dig till appens sida.

App-sidor är viktigare nu. Utvecklare kan skicka högupplösta bilder och videor för att marknadsföra sina appar, och appsidor kommer att visa andra appar av samma utvecklare. Appar stöder också köp i appar, så att de kan släppa ytterligare innehåll, bonus / premiumfunktioner till användare via själva appen. Utvecklare kommer också att kunna uttryckligen ange kostnaderna för sina appar i olika valutor i framtiden. Inget mer att behöva ta itu med udda siffror som $ 2.37 efter konvertering.

Det låter som att Google verkligen gör sitt bästa för att göra marknaden så attraktiv som möjligt för både konsumenter och utvecklare, och det verkar som om de är på rätt väg. Förhoppningsvis hjälper detta nya webbgränssnitt dem att öka försäljningen för Android-appar. Webbbutiken för Android Market är nu live och kan nås här.

Filed in Cellphones> Web. Läs mer om Android, appar, lansering, marknadsföring, online, butik och webb.