Webbkamera Social Shopper: Augmented Reality Dressing Room

[DEMO Spring 2011] Webcam Social Shopper av Zugara är den andra produkten som lanserades på DEMO med ett virtuellt inredningsrum med förstärkt verklighet och den här vann ett DEMOgod Award. Liksom många som jag pratade med på konferensen tror jag dock att Swivel har en bättre rendering, erbjuder fler val av tillbehör och en bättre noggrannhet när det gäller att passa ett klädesplagg på kroppen. Mervärdet med Zugaras webbaserade lösning är dess enkelhet och förmågan att dela och be om rekommendationer på Facebook, en funktion som förhoppningsvis Swivel kommer att erbjuda inom en snar framtid.

Zugara-produkten har funnits under några gånger, företaget lanserade sin markörlösa version på utställningen: innan folk var tvungna att hålla en fysisk markör framför sig för att programvaran skulle kunna spåra sin kroppsposition innan de kunde prova en virtuell bit av Kläder. Enligt företaget, “76% av de som handlar mer än en gång i månaden säger att avancerade produktvisningsfunktioner gör dem mer benägna att köpa och mer varumärkeslojala”

Det är intressant att se denna trend inom e-handel som ger ytterligare virtuella verktyg till konsumenterna för att hjälpa dem att fatta köpbeslut, även om de augmented reality-lösningar som vi har sett inte är nog exakta än, men de kan vara om några år: kom ihåg hur dålig var 3D-rendering för realtidsspel för femton år tillbaka, och hur realistisk den har blivit (dvs. Metal Gear Solid eller Call of Duty).

Arkiverad i Shopping> Topphistorier> Videor (webb)> Webb. Läs mer om applikation, DEMO, mode och hands-on.