Webbplatser som länkar till piratkopierad musik och filmer som ska blockeras

Protect IP Act

Skydda IP-lagen

Dåliga nyheter för människor som besöker olaglig fildelning och torrentwebbplatser för deras underhållningssyfte. En nyligen föreslagen proposition som heter Protect IP Act (Prevention Real Online Threats to Economic Creativity and Theft of Intellectual Property), kommer lagen att ta bort webbplatser som rensar piratkopierat innehåll från internetens adressböcker, vilket gör dem svåra att hitta efter domännamnet. Lagen skulle också tvinga sökmotorer att sluta lista dessa intrångssidor i sina index.

Protect IP Act skulle också tillåta upphovsrättsinnehavare att ansöka om domstolsbeslut för att blockera eller avnotera webbplatser. Förutom att stänga av enkel åtkomst till dessa webbplatser kan betalningsföretag och annonsnätverk också få veta att de ska sluta betjäna sådana webbplatser. Wow, det ser ut som att den amerikanska regeringen verkligen är intresserad av att upphäva piratkopiering i landet. Men denna mängd censur kommer inte att passa bra hos många människor som inte tror att regeringen ska besluta vad de kan eller inte kan se online.

Men oavsett vad regeringen gör kommer människor att hitta ett annat sätt att få tillgång till piratkopierat innehåll. Människor ser alltid fram emot att få tag på den “förbjudna frukten”. Med de senaste rapporterna som tyder på att alternativa tjänster för filmer som Netflix leder till en minskning av torrentnedladdningar, kanske det är rätt steg att ta istället för att hindra människor från att komma åt det – ge dem ett alternativ.

[Image Credit]

Filed in Web. Läs mer om piratkopiering och sökmotor.