Werewolf: Apocalypse släppdatum och nyheter

Werewolf: The Apocalypse Release Date and News

Många fans av White Wolf’s World of Darkness var glada när en videospelsanpassning av bordsskivan Werewolf: The Apocalypse-spelet tillkännagavs, eftersom det skulle bli det första fullfjädrade videospelet som ägde rum i inställningen World of Darkness sedan kulten klassiska Vampire: The Masquerade – Bloodlines.

Under lång tid fanns det inga nyheter om ämnet för den ännu utan titeln Varulv: Apokalypsspelet. Den skulle utvecklas av Cyanide och publiceras av Focus Home Interactive innan Nacons förvärv av Cyanide 2018.

Därefter presenterades spelet äntligen vid E3 2019 och fick en ordentlig titel: Werewolf: The Apocalypse – Earthblood. Och i den här artikeln kommer vi att gå igenom allt vi vet om det hittills!

Varulv: Apokalypsen – Earthblood släppdatum och plattformar

Varulv: Apokalypsen – Jordblod tillkännagavs för många år tillbaka, och ingen information följde länge, vilket ledde till att vissa spekulerade i att projektet fastnade i utvecklingshelvet eller helt hade avbrutits.

Men som nämnts ovan avslöjades den äntligen och fick en ordentlig titel vid E3 2019 och det aktuella officiella släppdatumet är 4 februari 2021.

Spelet kommer att kunna spelas på PC: n, men också på PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One och Xbox Series X och S.

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood Story

Varulv Apocalypse News

Werewolf: Apocalypse – Earthblood äger rum i World of Darkness, en miljö som inte bara är hem för varulvar utan också för många andra övernaturliga varelser som White Wolf introducerade genom olika spel genom åren, inklusive Vampire: The Masquerade, Mage: The Ascension, Demon: The Fallen, Wraith: The Oblivion, Changeling: The Dreaming och andra.

Varje spel har sina egna teman och mekanik, och varulvens dominerande tema är miljö. I världens mörkervärld är namnet varulvarna – Garou – jordens skyddare och de strävar efter att bevara den från det fördärvande inflytandet från Wyrm, en destruktiv kosmisk kraft.

I Earthblood tar spelaren kontrollen över Cahal, en varulv som är främmande från sin stam – Fianna – efter att han av misstag dödat en av sitt eget slag. Han kommer bara tillbaka efter att han fått veta att något hade hänt med hans son och att det ökända Pentex-företaget hotade hans stamhem.

Enligt uppgift kommer berättelsen till stor del att vara linjär, med några mindre förgreningsvägar. I denna tid och ålder där spelarbyrån verkar vara en viktig funktion i alla RPG och många icke-RPG-spel, kom det som en besvikelse för vissa fans.

På den ljusa sidan betyder det dock att Cyanide sannolikt kommer att kunna utveckla huvudhistorien bättre utan att sprida sig för tunn genom att försöka redogöra för en mängd olika vägar som spelaren potentiellt kan ta under spelets gång.

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood Gameplay

Werewolf The Apocalypse Trailer

I Werewolf: Apocalypse har Garou totalt fem former som de kan anta, men bara tre kommer att finnas tillgängliga i spelet. Dessa är:

Homid – Den mänskliga formen som gör att Cahal kan smälta in i vanliga människor, interagera med dem och använda en mängd olika verktyg för att möta möten smygande.Lupus – Vargformen vars huvudsakliga fördel är dess hastighet, vilket gör den utmärkt för att scouta, korsa miljön, men också för smyg och för att klämma in genom trånga utrymmen.Crinos – Den klassiska stridsformen för varulv som får Cahal att förvandlas till en massiv, raseri-drivande krigsmaskin som är halvvarg och halvman.

Och när vi talar om ilska kommer det också att vara en av spelets kärnmekaniker. Raseri är nämligen en av de främsta anledningarna till att Garou är så dödliga i strid, men det är också något som hotar att konsumera dem och driva dem till galenskap om de inte klarar det ordentligt.

I spelet kommer Cahals ilska att ackumuleras när han utsätts för våld och korruption, och spelaren kommer att behöva spendera denna ilska strategiskt samtidigt som han ser till att den inte rinner över och får Cahal att flyga in i ett mördande frenesi.

En hektisk varulv blir nästan ostoppbar men deras ilska fördunklar deras sinnen, och de är oförmögna att skilja vän från fiende. Och skulle Cahal bli för benägen för frenzy, kan han sluta döda allierade och oskyldiga, något som uppenbarligen skulle påverka hur historien spelar ut.

Utöver det riskerar en varulv som låter deras raseri styra dem att bli fördärvad av Wyrm, själva inflytandet de kämpar mot, vilket resulterar i att varulven tappar sinnet och ett omedelbart spel över.

Det sista ordet

Och där har du det, allt vi vet om den kommande varulv: Apokalypsspelet hittills.

Spelet är nu bara några månader från släpp, men tyvärr verkar det vara blandat mottagande bland fansen. Medan vissa är glada att äntligen se Werewolf: The Apocalypse få en videospelsanpassning, andra är skeptiska till släppet, och av flera goda skäl.

Många har påpekat att spelet verkar ganska generiskt från det lilla spelet som visades, med det som såg ut som några generiska stealth-segment och en God of War / Devil May Cry-stil hack ‘n’ slash-action i Crinos-form. Utöver det noterade många att grafiken och animationerna också såg opolerad och föråldrad av 2020-standarder.

Lägg till det faktum att utvecklaren, Cyanide, inte exakt har en fantastisk track record, och det är förståeligt varför människor har sina reservationer om det kommande spelet.

I alla fall kan vi bara vänta och se hur spelet går när det släpps och vi kan prova det själva, och det är inte så långt borta.