WhatsApp säger nu att de kommer att följa Indiens domstolsbeslut

whatsapp-logo-new

whatsapp-logo-newIgår rapporterade vi att uppenbarligen WhatsApp sa att de inte har några planer på att följa Indiens högsta domstolar angående radering av användardata som de skulle dela med Facebook. Det visar sig att det fanns viss felkommunikation eftersom WhatsApp sedan dess har släppt ett nytt uttalande som i princip säger att de kommer att följa.

I ett uttalande från en WhatsApp-talesman, ”WhatsApp kommer att följa beslutet från Delhi High Court. Vi planerar att fortsätta med sekretesspolicyn och villkoruppdateringen i enlighet med domstolens beslut. Revisionsrättens betoning på vikten av användarval och samtycke är uppmuntrande. ”

För de okända introducerade WhatsApp nyligen en kontroversiell policy där de sa att de skulle dela användarinformation med Facebook (som äger dem) såvida inte användare väljer bort det. De höga domstolarna i Indien uppgav att de inte skulle tillåta detta och beordrade företaget att radera uppgifterna om användare som de har samlat in och som har valt bort denna policy.

Men Indien är inte ensam om sin olycka angående denna politik. Nyligen bad Tyskland också WhatsApp att sluta dela och ta bort användardata, även om det i Tysklands fall verkar det som om WhatsApp planerar att överklaga beställningen. Detta fall i Indien är dock ganska lovande eftersom det kan fungera som ett prejudikat i framtida fall.

Sparad i Mobiltelefoner> Allmänt. Läs mer om Legal, Privacy och Whatsapp.