WhatsApp uppfyller inte Indiens begäran om att ta bort användardata

whatsapp-logo-new

whatsapp-logo-newOm du använder WhatsApp har du förmodligen hört att företaget nyligen har uppdaterat sin policy där de nu kommer att samla in och dela dina data med Facebook. Uppenbarligen har detta inte gått bra med användare, och i Indien har landets högsta domstol beordrat företaget att radera uppgifterna om användare som valde bort integritetspolicysändringarna.

Det verkar dock som om WhatsApp inte har några planer på att följa. På tal med Mashable India sa WhatsApp-talesmannen Anne Yeh, “Domen har ingen inverkan på den planerade policyn och villkoren för uppdateringar av tjänster.” Det förväntas att WhatsApp skulle kunna hävda att eftersom de är ett amerikanskt företag måste de inte följa Indiens lagstiftning, enligt advokat och aktivist Amlan Mohanty.

Det här är inte första gången som WhatsApp möter motstånd från regeringar. Nyligen rapporterade vi att Tyskland också hade bett WhatsApp att sluta samla in användardata och ta bort allt som de sedan dess har samlat in. Inte överraskande har WhatsApp också vägrat att följa deras önskemål och planerar faktiskt att överklaga det.

Det är uppenbart att många inte gillar de nya policyändringarna, särskilt sedan för flera år sedan när Facebook förvärvade WhatsApp, gav båda företagen ett löfte om att de inte kommer att dela data med varandra, men det har uppenbarligen ändrats sedan dess.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om sekretess och Whatsapp.