Wheel of Steel låter dig vara en DJ med din webbläsare

Wheels of Steel

Hjul av stålBorta är de dagar där användare måste ladda ner program om de vill uppleva appar med rikt multimediainnehåll på sina datorer. Numera kan allt göras ganska mycket med webbläsaren – och du behöver inte ens Flash längre. Scott Schiller, ingenjör på Flickr, och skaparen av Sound Manager API (en kontroll som låter användare spela ljud online med JavaScript) har just lanserat en ny webbapp som heter Wheels of Steel.
Medan konceptet att ha en virtuell skivspelare-app inte är precis nyhet, är det första gången den har utvecklats helt för att fungera online i en webbläsare. Med endast HTML, CSS och JavaScript har Schiller lyckats skapa en fullt fungerande skivspelare som låter användare mixa och skrapa musik från sina sovrum via internet.

Alla användare måste göra är att köra Wheels of Steel, hitta musiken (genom att ange dess URL) och de är klara. Blanda, skrapa, snabba upp, ändra tonhöjd, pumpa upp basen … spela i princip med spåren tills du lyssnar. Ganska smidig om du frågar mig. Kolla in Wheels of Steel eller titta på en videodemonstration:

Filed in Audio> Web. Läs mer om webbläsare, dj, internet och webb.