WiGig Alliance Version 1.1 Specifikation: Multi-Gigabit Wireless kommer snart

WiGig Alliance logo

WiGig Alliance-logotypFör alla gadgetälskare som alltid är anslutna till internet från alla typer av enheter (smartphone, surfplatta, bärbar dator, TV och snart kylskåpet) är nätverkshastigheten en enorm affär. Idag, tack vare WiGig Alliance, är vi mycket glada att meddela att trådlös multigigabit-anslutning snart kommer att vara tillgänglig från våra mest älskade nästa generations prylar. Enligt WiGig Alliance (informationen tillhandahölls under vår genomgång) är den teoretiska hastigheten 7 Gigabit per sekund!

Jag kommer att spara dig den uber-tekniska lingo som WiGig Alliance använder för att beskriva ”version 1.1 Mac / Phy Specification”, som är ”en ny trådlös specifikation med flera gigabit, som nu är certifieringsklar och som tillgodoser kraven av driftskompatibla lösningar ”.

I grund och botten kommer denna nya certifiering att göra det möjligt för CE-tillverkare att tillhandahålla följande applikationer på flera enheter:
Instant Wireless Sync för IP-baserade P2P-applikationer, för att utbyta data mellan olika enheter (telefoner, bärbara datorer, kameror, PMP och mer)
– Trådlös skärm
: det gör det möjligt att trådlöst ansluta alla enheter till en skärm och streama HD-innehåll med en multi-gigabit hastighet
– Trådlös I / O: WiGig kan ersätta USB-kablar som ansluter många kringutrustning till datorer
– Internetåtkomst genom att behålla en kompatibilitet med vanlig WiFi

Ett testevenemang för WiGig Alliance-medlemmar planeras för Q4 2011 och WiGig-specifikationen förväntas rulla ut på marknaden ibland nästa år.

För mer info, se nyhetsavsnittet på WiGig Alliance-webbplatsen.

Filed in Cellphones> Datorer> Web. Läs mer om Gigabit, Network and Wireless.