Wigix: Auktion är överskattad, Låt oss göra det Nasdaq Style!

Emporia Life Plus-telefon för Oldies

Idag lanserar Wigix sin onlineaktiemarknadsplattform för varor som syftar till att ersätta eBay-auktionsmodellen. Wigix-systemet är baserat på den bud / fråga-modell som används av NASDAQ och de flesta andra finansiella aktiemarknaderna. Säljare erbjuder valfritt pris för sina varor och köpare kan betala det föreslagna priset eller erbjuda ett annat. Denna nya typ av onlinehandel hjälper till att eliminera vissa problem relaterade till e-auktioner som shilling och klippning.

Funktionerna inkluderar: avsaknad av noteringsavgifter, alla transaktioner sker omedelbart (till skillnad från eBay), spårning av försäljningsdata som gör det möjligt för användare att få korrekta marknadspriser.

Som en riktig Web 2.0-applikation tillhandahåller Wigix några sociala nätverk och gemenskapsfunktioner: bloggning, vänlista, delning, Facebook-datatillgång, lagerspårning … Dessutom kan användare bli kategorisexperter och få en andel av sin kategorisäljning, de kan bli SKU-ägare: varje användare kan lägga till ett nytt objekt som ännu inte är registrerat i Wigix-databasen, vilket gör dem till “ägare” av artikelns SKU, de får en del av all framtida försäljning av denna specifika artikel. Till sist! Användargenererat innehåll som inte är gratis!

Jag spelade kort med applikationen: det är väldigt enkelt att använda, du kan börja direkt med att lägga till varor i ditt lager och söka efter varor och priser. Det verkar mindre smärtsamt än eBay att snabbt sälja dina gamla prylar och hitta nya … Gemenskapen behöver växa, Wigix startar just.

Filed in Web ..