Windjammers 2 släppdatum, nyheter, trailer och rykten

Windjammers 2 Release Date, News, Trailer, and Rumors

Originalet Windjammers, som skapades av Data East för Neo Geo 1994, har samlats något av en kult som följer genom åren, mestadels härrörande från en hamn som förde den klassiska arkadesporttiteln till PS4, Vita och Switch 2017.

DotEmu, utvecklaren / utgivaren som ansvarar för att återuppliva retrospelet, har nyligen avslöjat en uppföljare, Windjammers 2, som för närvarande är i produktion och kommer att släppas senare i år.

Här kommer vi att täcka allt du behöver veta om det kommande Windjammers uppföljare, inklusive släppdatum, spel, nya funktioner och några spännande rykten. Se till att komma tillbaka eftersom vi kommer att uppdatera den här berättelsen efter ytterligare meddelanden från DotEmu.

När släpps Windjammers 2?

Windjammers 2 är planerad att släppas någon gång i 2020. Vid lanseringen kommer den att finnas tillgänglig för Nintendo Switch och PC, med möjlighet till en PS4-version också.

Uppföljaren blir den första nya Windjammers tillträde på över 25 år. Spelet produceras av den franska utvecklaren / utgivaren DotEmu, som arbetade med originalporten 2017 Windjammers.

Hur är gameplay?

Trots att det innehåller en massa nya funktioner i uppföljaren, har DotEmu gått på rekord och säger att de vill vara trogen mot originalet när det gäller spel, samtidigt som originalets enkla men beroendeframkallande frisbee-möter-tennis-formel bibehålls.

I den tävlar två spelare genom att kasta en flygande skiva fram och tillbaka tills en spelare missar och skivan träffar ett av tre möjliga nätområden. Skivan kan studsa av väggar och hinder, kastas i luften och ökar i hastighet med varje efterföljande kast, vilket gör matcher alltmer utmanande och kaotiska. Olika karaktärer har unika styrkor och svagheter som påverkar deras rörelsehastighet, kastkraft och så vidare.

Vilka nya funktioner kan du förvänta dig?

Ny konststil

Windjammers 2 kommer att introducera nya funktioner tillsammans med uppdaterade bilder inspirerade av den ursprungliga arkadskåpkonsten. Byter ut Windjammers” 2D sprites är livliga, handritade karaktärsdesigner som andas nytt liv och utvidgar seriens lista över större än-livet-konkurrenter samtidigt som de följer Windjammers estetisk. Domstolar har gjorts om och några nya har lagts till, som alla har mer detaljerade miljöer och bakgrundselement.

Fördelarna med uppföljarens nya utseende blir tydliga när du ser spelet i rörelse, med karaktärer som utför snabba, överdimensionerade animationer som ser dem starta i luften, ladda upp för kraftfulla kast och fira mellan varje uppsättning. Tack och lov har resultattavlan och användargränssnittet sett liten förändring, främst behåller originalets identitet.

Windjammers 2 Nya funktioner

Nya kasttekniker

Det mest anmärkningsvärda tillägget i Windjammers 2 är en ny EX-mätare, som spelare kan fylla under en match genom att returnera kast. När den väl är fylld kan den aktiveras för att utlösa en speciell power shot med olika effekter baserat på karaktären. En majoritet av EX-rörelser gör att skivan beter sig onormalt, antingen snurrar den i ett oförutsägbart mönster eftersom den tar sig till motståndarens sida eller sicksackar sporadiskt.

Medföljande EX-drag är nya vändmanövrer som gör att du kan motverka fiendens kast både på marken och genom att skjuta din karaktär i luften. Dessutom möjliggör nya droppskott spelare att tjäna några enkla poäng mot motståndare som placerar sig bakom banan. Dessa nya drag lägger till mycket välbehövligt djup i spelets mekanik utan att överkomplicera Windjammerstillfredsställande spel.

Det sista ordet om vindjammare 2

Windjammers 2 släppdatum

I en tid när remakes och remasters är raseri, är det trevligt att se DotEmu testa några nya idéer i Windjammers 2. Medan en unik konststil och nya kasttekniker säkert kommer att göra uppföljaren att sticka ut på egen hand, den franska studion verkar vara engagerad i att hedra originalets utseende och känsla.

Det är svårt att förutsäga hur fans av nisch, kultklassiker som Windjammers kommer att ta sådana förändringar. Vi hoppas dock att de kommer att ha ett öppet sinne. Vi kan åtminstone alla vara glada över lanseringen av ett nytt arkadsportspel med tanke på att de hade blivit allt sällsynta 2019. För tillfället kommer vi att hålla dig uppdaterad om nyheter om Windjammers 2.