Wonder Vision Sphere 5.2 Immersive Screen: Vi försökte det

Wonder Vision Sphere 5.2 Immersive Screen: Vi försökte det

wondervision-sfär-5-2__01Vid Inter Bee 2016 snubblade jag på Sphere 5.2 av Wonder Vision. Denna bildskärmsinställning är utformad för att vara en uppslukande skärm som ger en halv-sfär projiceringsyta för alla typer av bildinnehåll, oavsett om det är video eller realtids 3D. Upplevelsen var mycket trevlig.

Sphere 5.2 är utformad för att enkelt sättas ihop och demonteras, vilket gör den väldigt bekväm för exempelvis mässor. Ingenting hindrar dock det från att vara en semi-permanent installation i gallerior eller andra offentliga platser. Sfären kan monteras för framåtvänd vy, men det är också möjligt att ha den inställt i nedre vyn om innehållsskapare vill att användare ska känna att de tittar ner.

Åskådare måste sitta nära mitten av halvklotet, vilket innebär att utrymmet är något begränsat. Vanligtvis skulle det finnas plats för två personer, och det var så jag försökte åka själv. För denna demo hade Wonder Vision installerat en hydraulisk sittplats som skulle simulera rörelse från den “åktur” vi befann oss i. Demonstrationen var en fly over, helikopter-stil.

Överraskande nog kräver halvklotet inte särskilt förvrängd video, och allt innehåll var bara vanlig vidvinkelplanvideo, som projicerades på halvklotet genom att projicera på en böjd spegel. Jag letade efter snedvridningar under demonstrationen, men om det fanns några var de för subtila för att vara en irritation. Som sagt, innehållet var vidsträckta landskap och saker skulle troligen snedvrida om du hade en video med många raka linjer (stadsbild).

Icke desto mindre var detta en rolig attraktion och det kunde antagligen fungera för flera underhållningsapplikationer som flight sims, turer och VR-innehåll.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Displays, Inter Bee, Inter Bee 2016 och Japan.