WordPress-skadlig programvara förgiftar bilder i Googles bildsökning

Korrigera för senaste WordPress Brute Force Attack är lättare än du tror

Wordpress-logotypOm du äger en blogg, oavsett om det är för personligt eller professionellt bruk, är chansen att du förmodligen kör in på WordPress, en populär plattform för både personliga och professionella bloggar / webbplatser. Det verkar som om det finns en ny form av skadlig kod för plattformen som har påverkat över 4000 WordPress-webbplatser, vilket upptäcktes av den ryska forskningen Denis Sinegubko.

Denna form av skadlig kod tar populära bilder på den infekterade WordPress-webbplatsen och visar dem när användare söker efter den på Googles webbsökning eller Googles bildsökning. Att klicka på den infekterade bilden leder dig sedan till skadliga webbplatser som försöker lura tittaren att installera falsk säkerhetsprogramvara.

Den goda nyheten är att mindre än 5% av webbplatserna har flaggats som skadliga för användaren av Google, men de dåliga nyheterna är att dessa webbplatser verkar köras på den senaste versionen av WordPress vilket är ganska oroande. För närvarande verkar det vara slumpmässiga webbplatser som har påverkats eftersom inte alla WordPress-webbplatser som är värd på samma drabbade värdar har infekterats av skadlig kod.

Det verkar förbli ett mysterium om hur dessa webbplatser smittade sig, men det är ganska läskigt när man tänker på det. Låt oss hoppas att en fix kommer snart och att Googles flaggningsfunktion kommer att flagga de drabbade webbplatserna.

Filed in Web. Läs mer om Google, Malware och WordPress.