World Virtual Cemetery: i-Tomb och i-Memorial

World Virtual Cemetery: i-Tomb och i-Memorial

Romy Schneider i-Tomb (exempel)

[DEMO Fall 2011] I-Postmortem Limited, en start baserad i Palo Alto, lanserade idag två onlinetjänster på DEMO – www.i-tomb.net och www.i-memorial.com , två kompletterande delar av “The World Virtual Cemetery”.

i-Tomb.net är Virtual World Cemetery, i princip får varje användare sin / hennes virtuella I-Tomb där vänner och familj kan skapa virtuella minnesmärken gjorda av foton, videor, texter, musik och dokument. Webbplatsen säljer inte virtuella varor och Jacques Mechelany, VD, I-Postmortem, berättade för mig att han inte har för avsikt att utveckla denna typ av verksamhet för att respektera de avlidna.

Precis som en “off-line” kyrkogård kan I-Tombs besökas av vänner, familj eller till och med allmänheten och besökare kan tända ljus, ta med blommor eller lämna audiovisuella meddelanden. De avlidnas ättlingar fungerar som moderatorer för I-Tomb och underhåller den. Webbplatsen är fri från reklam.

I-memorial.com

i-Memorial

i-Memorial

I-memorial.com är en kompletterande webbplats till i-tomb, det gör att de levande människorna kan bygga sitt virtuella minnesmärke och berätta för sina nära vänner eller familj hur de vill att deras begravningar ska ordnas. Det ersätter inte en juridisk representant.

Enligt företaget erbjuder tjänsten en hög säkerhetsnivå, tack vare SAFE HOST, för de tre utrymmen där användare lagrar sina data:

Mitt minnesmärke: ett utrymme för att bygga historien om ditt liv med de moderna Web 2.0-verktygen och kombinera text, ljud, video, foton. När en användare dör blir hennes / My My Memorial hennes / hans I-Tomb på i-tomb.net. Det finns en väl genomtänkt procedur i systemet för att kontrollera om en person är avliden eller inte: en till tre ”Death Declarators” kan utses av användaren när man öppnar ett konto, en PDF som sammanfattar proceduren för att förklara användarens död på webbplats skickas till dem, tillsammans med en unik identifieringskod som de kan använda på i-tomb. Det finns ett antal detaljerade procedurer som gör processen säker, särskilt för att kontrollera informationens giltighet.

Mina meddelanden: här kan användare lämna postumiska meddelanden till sina nära och kära, meddelandena är endast tillgängliga från webbplatsen och görs tillgängliga efter deras död och endast för dem som är utsedda och kan svara på säkerhetsfrågor. Meddelanden kan schemaläggas för att levereras senare i tid, till exempel för specifika tillfällen.

Mina sista önskningar: en plats för användare där de kan ordna alla detaljer om sina begravningar, de sista önskningarna skickas via text eller e-post till de utsedda personerna när de passerar.

Det är inte möjligt att ladda ner hela innehållet lokalt till din dator (det är nu möjligt att göra det på Facebook), enligt I-Postmortem, för att säkerställa säkerhet och förhindra potentiell hacking av konton.

World Virtual Cemetery-startskärmen

Priser och tillgänglighet

Enligt företaget är www.i-memorial.com och www.i-tomb.net utformade för att vara permanenta, de finns på 16 språk med en årlig avgift på 50 USD för varje enskilt I-Tomb-konto och en årlig 120 USD avgift för varje enskilt I-Memorial-konto. Flera år kan köpas i förväg.

Filed in Breaking> Videos (web)> Web. Läs mer om DEMO.