Xiaomi vill lansera brick-and-mortar-butiker

Xiaomi vill lansera brick-and-mortar-butiker

xiaomi-ninebot-mini-1Trots att företag som Apple har en perfekt funktionell webbutik har de också ett traditionellt brick-and-mortar outlet. Tanken är att det med en fysisk butik skulle kunna uppmuntra kunder att stanna till och kanske köpa något på plats, eller åtminstone låta dem leka med en produkt innan de fattar ett beslut.

Xiaomi har till största delen sålt sina produkter via sin webbutik eller genom tredjepartsåterförsäljare, men tydligen är det något de vill ändra i framtiden. Företaget har nyligen tillkännagett sina planer på att starta fler tegelbutiker i framtiden för att uppmuntra offlineförsäljning.

Xiaomis VD Lei Jun avslöjade att de kommer att bygga över 1000 fysiska butiker under de närmaste åren, med en uppskattning att dessa butiker kommer att kunna dra in så mycket som 50 miljoner Yuan per månad från enbart försäljningen. Idén om att företag ska gå mer mot offline borde inte komma som en överraskning.

Amazon, ett annat företag som är känt för sin online-närvaro, har lanserat sina egna fysiska butiker och har också meddelat planer på att bygga fler butiker framåt. Xiaomis butiker förväntas innehålla en rad företagets produkter, som smartphones, TV-apparater, drönare, riskokare, luftrenare och mer.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Xiaomi.