Yahoo lanserar ‘Radar’, en AI-baserad reseguide

yahoo_radar

yahoo_radarDet är ganska tydligt att vi idag börjar flytta in i ett nytt territorium när det gäller AI. Medan majoriteten av våra interaktioner idag fortfarande är ganska enkla, stärker företagen sitt spel för att introducera bots och AI som är mer konversativa, vilket gör tjänsten enklare att använda genom att komma ut mer “naturligt”, som hur du skulle tala en verklig person.

Nu om du vill planera din nästa semester och behöver lite vägledning, Yahoo har nyligen meddelat lanseringen av Radar, dess nya reseguide kommer att vara smart nog att veta var du ska hjälpa till att organisera din resa och komma med förslag, som var att äta, vad man ska se och så vidare, som allt kommer att läras långsamt av AI över tid för att bli bättre när det lär sig dina preferenser.

Enligt Yahoos VP för produkthantering Conrad Wai förklarade han för VentureBeat att tanken var att förenkla processen där istället för att ha flera flikar öppna över olika webbplatser, kunde användarna åstadkomma samma sak med Radar. ”Om jag kan kombinera några av de 50 flikarna jag har [when researching trip planning] on-the-go, det skulle vara jättebra. Vi försöker samla, destillera och kombinera information för användaren över hela webben. ”

Appen är för närvarande endast tillgänglig för iOS-enheter så att användare kan fortsätta ladda ner den via iTunes App Store. Inget ord om när en Android-version kommer att släppas.

Sparad i Mobiltelefoner> Allmänt. Läs mer om AI (artificiell intelligens), appar och Yahoo.