Yahoo VD "Avfyrad"

Yahoo VD "Avfyrad"

carol bartzYahoos styrelse har “avskedat” sin VD Carol Bartz och har meddelat en omorganisation av den verkställande personalen. Timothy Morse är nu tillfällig VD och träder i kraft omedelbart. Yahoo letar fortfarande efter en ny VD och det har ryktats att sökningen har pågått i flera månader nu.

Yahoo har också byggt ett Executive Leadership Council för att hjälpa Timothy Morse att driva företagets dagliga verksamhet. Se rådets sammansättning i slutet av denna artikel …

Vad som gör denna förändring mer dramatisk än vanligt är att Carol Bartz har skickat ett e-postmeddelande om att hon har ”avskedats” (hennes ord), via telefon. Det är inte klart hur saker och ting gick ner, men vanligtvis håller chefer och deras arbetsgivare tyst och försöker rädda ansiktet. Det här måste vara ganska dåligt.

Till alla,

Jag är väldigt ledsen att berätta att jag just har fått sparken över telefon av Yahoos styrelseordförande. Det har varit mitt nöje att arbeta med er alla och jag önskar er bara det bästa framöver.

Carol

Vid denna tidpunkt är det inte klart vad Yahoo kommer (eller kan) göra för att återgå till tillväxt och vinst. Dess innehållsdivisioner verkar vara i defensiv, medan tjänster som Yahoo Answers måste få större delen av sin trafik från … Google. Yahoo News och Yahoo Finance går fortfarande bra, men totalt sett kämpar företaget för att locka tillbaka användare. Vad tror du? Kan en Yahoo-ledning skaka upp saker?

Executive Leadership Council : Michael Callahan, vice vd, generalråd och sekreterare; Blake Irving, Executive Vice President och Chief Product Officer; Ross Levinsohn, Executive Vice President, Americas; Rich Riley, Senior Vice President & MD, EMEA Region; och Rose Tsou, Senior Vice President, APAC Region. Medgrundarna till Yahoo !, David Filo och Jerry Yang, kommer var och en att fortsätta som Chief Yahoo

Sparad i Breaking> Webb. Läs mer om Yahoo.