Yahoos vd stämde för påstått att tvinga ut manliga anställda

Yahoo instämmer i $ 50 miljoner förlikning för massiva hack

marissa-mayer-yahoo
Det här är inte de bästa dagarna för Yahoo. Eftersom det hanterar nedfallet från den förödande cyberattacken som lämnade cirka 500 miljoner användare i kompromiss måste den också svara på frågor om huruvida en hemlig order följs, vilket resulterade i automatisk genomsökning av alla inkommande e-postmeddelanden. En tidigare chef har nu stämt Yahoos vd Marissa Mayer för att ha tvingat manliga anställda ut ur företaget.

Ex-Yahoo-chefen Scott Ard har väckt talan mot Mayer och två andra chefer och hävdar att de ledde en kampanj för att orättvist avsluta manliga anställda från företaget. Det hävdas också i stämningen att Mayer avskedade ett betydande antal anställda baserat på ett system för prestationsbedömning som hon verkställde.

“Mayer uppmuntrade och främjade användningen av (ett anställds prestationsvärderingssystem) för att tillgodose ledningens subjektiva fördomar och personliga åsikter, till nackdel för Yahoos manliga anställda,” hävdar stämningen.

Yahoos taleskvinna Carolyn Clark har avvisat rättegången. ”Denna rättegång har inget meriter. Med det otvivelaktiga stödet från vår VD är vi fokuserade på att anställa medarbetare med bred och varierad bakgrund och perspektiv, säger hon i sitt uttalande.

Yahoo behandlar redan flera pressande frågor just nu. Om hacket och rapporterna om att skanna e-postmeddelanden för regeringen inte räckte, är det också mitt i en försäljning till Verizon som långt ifrån stängs i detta skede.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Marissa Mayer och Yahoo. Källa: mercurynews