YouTube 3D-video stöds nu av NVIDIA 3D Vision

NVIDIA logo

NVIDIA-logotypFör människor som har 3D-kompatibla datorer som använder NVIDIA 3D Vision-maskinvara, men har slut på 3D-innehåll för att titta på eller spel att spela kan glädja sig – att investera i att 3D-installationen var inte slöseri trots allt. NVIDIA har just meddelat idag att användare kommer att kunna njuta av YouTubes 3D-kanal i stereoskopisk 3D med sina NVIDIA 3D Vision-datorer och bärbara datorer.

“Vi är glada att kunna presentera HTML5 och WebM-support för de tusentals 3D-videor som finns tillgängliga på YouTube”, säger Jonathan Huang, 3D-produktchef på YouTube. “Genom att använda dessa öppna standarder har NVIDIA 3D Vision-användare nu ett utmärkt sätt att uppleva YouTubes bibliotek med 3D-innehåll.”

Användare måste använda Mozilla Firefox (version 4 eller senare) och uppdatera sina NVIDIA 3D GeForce-drivrutiner (version 275 eller högre) för att uppleva 3D-YouTube-videor. För mer information om hur du tittar på YouTube 3D, gå till webbplatsen 3Dvisionlive.

Det är roligt hur Google Chrome inte nämndes i tillkännagivandet med tanke på hur YouTube trots allt är Googles egendom. Kanske i nästa Chrome-uppdatering?

[Press Release]

Filed in Web. Läs mer om 3D, NVIDIA, Video, Web och YouTube.