YouTube-grundare förvärvar Delicious från Yahoo!

Delicious

Utsökt

Som du kanske eller kanske inte vet, Yahoo! har sålt ut sina underpresterande tjänster för att generera mer vinst, och det är den senaste försäljningen, Delicious, web-book-markeringstjänsten har sålts. Köparna? Chad Hurley och Steve Chen, ingen mindre än grundarna av YouTube. Delicious kommer nu att bli en del av Avos, deras nya internetföretag.

De har inte meddelat vad de kommer att göra med tjänsten, men just nu kommer den att fortsätta att fungera. Yahoo! kommer att förbli i kontroll över tjänsten fram till juli 2011, där Delicious ‘övergång till sina nya ägare ska vara klar då. Ingen data går förlorad så länge användarna kommer ihåg att de samtycker till att deras data flyttas.

Yahoo! gjorde rätt för att bli av med Delicious, se hur ingen egentligen använde tjänsten längre – folk föredrar andra sätt att dela sina länkar nu, särskilt via sociala nätverkssajter som Twitter och Facebook. Men nu ser det ut som Yahoo! är också oklart om vilken riktning det kommer att ta nästa. För närvarande verkar Flickr vara den enda källan till hopp men jag antar inte att en enda tjänst kan hålla landets största webbportal flytande om en större och bättre rival kommer med.

Hur många av er använder fortfarande Delicious?

Filed in Web. Läs mer om Service, Yahoo och YouTube.