YouTube har tagits bort från Roku

Roku YouTube

Roku YouTubeSom de flesta av er Roku-ägare skulle veta, kommer digitalboxen inte med en officiell kanal för dig att strömma YouTube-videor på digitalboxen. En inofficiell, olicensierad kanal skapades emellertid som en lösning, och den har använts under ganska lång tid nu, och instruktionerna om hur man skaffar den uppträdde även i den officiella Roku FAQ. Men dessa dagar med att streama YouTube via den privata kanalen har upphört enligt ett blogginlägg av Dave Zatz från Zatz Not Funny!

Google har verkat ha tagit vind om situationen och har tvingat dem att ta bort YouTube-kanalen från sin tjänst och nu verkar det som att nya användare inte längre kan komma åt kanalen medan folk som har använt det hela tiden kan fortfarande tillgång till YouTube-tjänsten. Vanliga frågor har till och med uppdaterats för att visa:

”På begäran av YouTube är denna privata kanal inte längre tillgänglig på Roku. För att ta bort kanalen, gå till “Mina kanaler” i Channel Store. “

Medan Roku har nämnt att de är mitt i diskussioner om att få tillbaka videostjänsten, finns det inget officiellt ord om vad som kommer att hända ännu. Så för dig som fortfarande kan komma åt YouTube på Roku – njut av det medan du kan, kanske du inte får chansen att göra det igen i framtiden.

Sparad i Hem> Webb. Läs mer om Google, Roku, Set Top Box, TV och YouTube.