YouTube lanserar funktionen ‘End Screens’ för alla innehållsskapare

YouTube lanserar funktionen 'End Screens' för alla innehållsskapare

youtube-slutskärmarI slutet av videor på de flesta YouTube-kanaler försöker innehållsskapare vanligtvis länka användare till sina andra videor. Ibland kan dessa videor vara andra videor som har liknande karaktär, eller så kan de vara den tidigare släppta videon. Detta görs för att hålla användarna kvar på sin kanal och öka antalet tittare, vilket i sin tur också påverkar deras intäkter.

Men det ser ut som att innehållsskapare snart inte behöver bry sig eftersom YouTube skulle kunna göra det för dem. Företaget har nyligen meddelat att de kommer att introducera funktionen “End Screens” för alla innehållsskapare. Innan detta var funktionen endast begränsad till en handfull skapare för teständamål, men nu har YouTube gjort den tillgänglig för alla.

Enligt YouTube, ”Hur fungerar de? Under de senaste 5–20 sekunderna av dina videor kan du nu välja att visa svårt att missa miniatyröverlägg som uppmanar tittarna att titta på dina andra videor, prenumerera på din kanal, besöka samarbetspartners kanaler och mer. ” Det fungerar också på mobila enheter, medan kommentarer i videor tidigare bara var klickbara på den stationära versionen av YouTube.

Om det här kommer att bli en framgångsrik funktion återstår nu att se och hur skaparna planerar att implementera den, men som tittare kan det hjälpa till att göra det bekvämare att utforska och upptäcka andra videoklipp som erbjuds av kanalen.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om YouTube.