YouTube lanserar sitt eget sociala nätverk (sort av)

YouTube lanserar sitt eget sociala nätverk (sort av)

youtube_communityPå YouTube är tillkännagivningsvideor av skapare inte helt nya. Tanken bakom dessa videor är att göra tillkännagivanden till sina fans och anhängare, som tillkännagivande av nya projekt, nya videor, en paus, möten, giveaways och så vidare. Men dessa videor kan snart vara ett minne blott.

YouTube har meddelat att de kommer att lansera sitt eget mini-sociala nätverk i form av en Community-flik på YouTube. Vad detta gör är att det tillåter skapare att lägga upp uppdateringar till sina följare i form av textmeddelanden, bilder och så vidare, vilket sparar dem från att behöva skapa en tillkännagivandevideo som kan vara mer tidskrävande.

Enligt YouTube, ”Den helt nya fliken Community på din YouTube-kanal ger dig ett nytt, enkelt sätt att interagera med dina tittare och uttrycka dig bortom video. Nu kan du göra saker som text, livevideor, bilder, animerade GIF-filer och mer, vilket ger dig enklare, lätta sätt att engagera dig med dina fans oftare mellan uppladdningar, i realtid. ”

Tyvärr för närvarande är Community-funktionen i beta och är endast begränsad till en handfull kanaler, som John & Hank Green, till AsapSCIENCE, The Game Theorists, Karmin, The Key of Awesome, The Kloons, Lilly Singh, Peter Hollens, Rosianna Halse Rojas, Sam Tsui, Threadbanger och VSauce3, men YouTube förväntar sig att funktionen så småningom kommer att rulla ut till fler skapare över tiden.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om YouTube.