YouTube lanserar “YouTube Heroes” -initiativet

YouTube lanserar

Att moderera YouTube är förmodligen ett heltidsjobb, vad med antalet videor som laddas upp dagligen, antalet kommentarer och så vidare. Det verkar dock som att YouTube har beslutat att lägga ut det jobbet till samhället genom att lansera det de kallar “YouTube Heroes”.

Enligt YouTube, ”YouTube Heroes är en global grupp av bidragsgivare som hjälper till att skapa bästa möjliga YouTube-upplevelse för alla. Hjältar flaggar olämpligt innehåll, lägger till bildtexter och undertexter till videor och delar sin kunskap med andra användare på YouTube-forumet, vilket låter upp exklusiva fördelar under vägen. ”

Från vad vi kan berätta låter det som om YouTube försöker locka användare att vara moderator för dem i huvudsak gratis, men samtidigt får de betalt i förmåner och tidig åtkomst, till exempel exklusiva workshops och smygförhandsgranskningar av produkter innan de officiellt lanseras. Innan detta hade kanalägare ganska mycket ansvaret för att polisera sin egen kanal och kommentarer, förutom undantag som upphovsrättsskyddade videor, det är där YouTube kliver in.

Genom att vädja till samhället bör det effektivisera moderering, även om vi måste undra om detta kan sluta med att moderatorer och kanalägare stöter på huvudet. I vilket fall som helst om du är intresserad av att vara en YouTube-hjälte, fortsätt här för att registrera dig, men notera att du inte nödvändigtvis kommer att väljas.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om YouTube.